Kirja-arvio: Velhojen taistelu

Kirjoittanut Kirjaneito - 4.0

Velhojen taistelu jatkaa Belgarionin tarua ollen samalla tasolla kuin sarjan muutkin osat. Garion ja kumppanit jatkavat matkaansa, etsien varastettua Aldurin kiveä. Matka ei ole helppo, ja Belgarionin tarun kolmas osa jatkaa tarinaa paljastaen uusia seikkoja muun muassa Eddingsin luomasta maailmasta. Tarina esittelee kaksi uutta maata ja kulttuuria. Ul-jumalaa palvovat, luolissa asuvat ulgot, joille uskonto on elämän keskipiste, sekä murgot, tarinan ns. pahikset. Se, että kokonainen rotu leimataan pahaksi yksilöön katsomatta ärsyttää hiukan. Ei kai jokainen angarakki (yleisnimitys Torak-jumalan palvojille, jaetaan mm. murgoihin ja thulleihin) voi olla paha, vaikka heidän jumalansa tai kuninkaansa onkin? Kirjassa perehdytään paremmin myös itse velhouteen sekä muihin velhoihin. Eddingsin luoma Tahto ja Sana -magia onkin mielestäni erittäin onnistunut. Se toimii, muttei sitä voi käyttää liian helpostikaan. Velhojen taistelu pakottaa lukijan tarttumaan Belgarionin tarun seuraavaankin osaan!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Velhojen taistelu

David & Leigh Eddings Julkaistu: 1992
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Tarmo Haarala. Kartat: Shelly Shapiro. Kannen kuva: Laurence Schwinger.

1. laitos: Karisto, 1992. Sidottu. 3. painos 1995.
2. laitos: Karisto, 1998. Nidottu. 6. painos 2007.

Velhojen taistelu on kolmas osa Belgarionin tarua, mahtavaa seikkailufantasiaa, joka alkoi Kiven vartijassa ja jatkui edelleen Ennustusten ajassa.

Velhojen taistelu kertoo nuoren Garion-pojan ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Käärmeiden kaupunkiVarjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)JäälohikäärmeSalamurhaajan kohtalo (Narri ja Näkijä, #3)Matkalaiset (Syysmaa, #6)
Paikalla 1 jäsen ja 30 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Ville Suur-Askola
Jäseniä yhteensä: 9109