Revolverimies (Musta torni #1) - Stephen King6

Kirja-arvio :: Revolverimies

Kirjoittanut Mainadi

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Kyseessä oli ihan ok kirja, jonka lukeminen oli ajanvietettä paremman tekemisen puutteessa. Autiomaa ja kaupunki, jossa revolverimies vietti aikaansa, loivat kirjaan mystisen ja unenomaisen tunnelman. Juuri nuo yksinäisessä "lännenkaupungissa" tapahtuneet kohtaukset olivatkin kirjan parasta antia, sillä juonen taso laski mielestäni aika lailla Jaken, mutanttien ja mustiin pukeutuneen miehen kohtaamisten myötä. Myös kertomukset Rolandin menneisyydestä olivat mielestäni tyhjänpäivästä ja pitkäveteistä luettavaa. Niillä yritettiin ilmeisesti rakentaa Rolandin hahmoa. Ainakaan minussa ne eivät saaneet aikaan kaivattua hurmosta. Kirja ei ollut ihan sitä, mitä odotin aiheeseen liittyvään netistä löytyneen kuvituksen perusteella, mutta aion kuitenkin jatkaa sarjan lukemista. Toivottavasti meno paranee entisestään.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Revolverimies

Alun perin sarja lehdessä Magazine of Fantasy and Science Fiction vuosina 1978–1981 julkaistuja novelleja. Alkuteos The Dark Tower: The Gunslinger ilmestynyt 1982. Tekijän uudistama laitos The Gunslinger: The Dark Tower 1 ilmestynyt 2003.

1. laitos: Musta torni. Suomentanut Kari Salminen. Päällys: Peter Mustonen. Book Studio, 1992. Nidottu.
2. laitos: Revolverimies: Musta torni 1. Tammi, 2005. Tekijän korjaamasta laitoksesta suomentanut Kari Salminen. Kuvitus: Michael Whelan. Sidottu.

Kingin muokkaama uusi versio Musta torni ykkösestä!

Stephen Kingin Musta torni -sarja on ainutlaatuinen saavutus Kingin kirjallisessa tuotannossa. Se on yhdistelmä fantasiaa, kauhua ja lännentarinoita; voimakkaan visuaalinen, mukaansatempaava ja tunnelmaltaan unenomainen.

Sarjan ensimmäisessä osassa King tutustuttaa lukijan Rolandiin, arvoitukselliseen sankariin, viimeiseen revolverimieheen. Hän on yksinäinen kulkija, eräänlainen ritari. Hän etsii, on jo kauan etsinyt, puoli-inhimillistä mustiin pukeutunutta miestä, jolla on tietoja Mustasta Tornista. Mutta miksi on tärkeää, että Roland löytää tien Mustaan Torniin?

Maailma, jossa Roland elää, on lohduttoman autio, muuttunut, tyhjentynyt, mutta se muistuttaa pelottavalla tavalla meidän tuntemaamme maailmaa. Määrätietoisella yksinäisellä matkallaan Roland tapaa Jake-nimisen pojan, joka on jo kertaalleen kuollut...