Tikittävä painajainen (Doctor Who #2) - Justin Richards7

Kirja-arvio :: Tikittävä painajainen

Kirjoittanut Luinwen

Ihan kelpo kirja, mutta lopusta löytyvät epäloogisuudet olivat sen verta suuria, että oli pakko tiputtaa tähtiä. Jos loppua ei oteta lukuun, juoni eteni oikein hyvin ja mielenkiinto ei ehtinyt kadota missään välissä. Lontoota ja aikakautta oli kuvailtu hienosti ja varsinkin Big Benin sisätilat oli kuvattu tarkasti ja uskottavasti. Hieman jäi harmittamaan, ettei kirjailija ollut uskaltanut irroitella tämän enempää. Kirja vaikutti kuin yhdeltä Doctor Who'n tv-sarjan jaksolta ja siinä hieman hukkasi potentiaaliaan. Kun kerran kirja on kyseessä tässä olisi voinut olla aihetta suurempaankin seikkailuun tai vaikka syventää hahmoja enemmän kuin mitä sarjassa on ehditty. Joka tapauksessa ihan mukiinmenevä kirja ja sopii varmasti kaikille Doctor Who'n ystäville.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Tikittävä painajainen

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Lotta Toivanen. Sidottu.

Tohtori Who ja Rose ilmestyvät aikakoneellaan 1920-luvun Lontooseen. Siellä parivaljakko tutustuu ensi töikseen salaseuraan, jonka jäsenet ovat toinen toistaan merkillisempiä. Onko heistä kukaan sitä mitä esittää?

Eletään brittiläisen imperiumin loistokkaimpia vuosia, mutta sen pääkaupungissa liikkuu tuntematon hyökkääjä, jonka metallinen ote kylvää kauhua kaduilla. Kun tohtori ja Rose pääsevät kurkistamaan salaseuran naamioiden taakse, alkaa näyttää vahvasti siltä, että kaupungissa on muitakin muukalaisia…

Doctor Who – brittiläisen televisiohistorian yksi rakastetuimpia sarjoja – saapui viimein myös Suomeen syksyllä 2006. Kulttimaineen saaneeseen scifi-sarjaan perustuvat Doctor Who -kirjat ovat itsenäisiä seikkailuja, joita ei nähdä televisiossa.