Kirja-arvio: Korpinmusta

Kirjoittanut Matti Karjalainen - 1.0

L.J. Smthin "Vampyyripäiväkirjat : Korpinmusta" (Otava, 2010) aloittaa taas uuden yliluonnollisen kauhuromanssin, joita markkinat alkavat olla pullollaan. Nyt kirjasarja saa kuitenkin vetoa samannimisestä, meikäläisissäkin televisioissa pyörivästä sarjasta. Luulin aluksi, että kirja olisi luotu sarjan pohjalta, mutta asia onkin toisinpäin (opukset on kirjoitettu 1990-luvun alussa) ja ilmeisesti eroavaisuuksia löytyy melko runsaasti. Juoni on hyvin perinteinen. Lukiota käyvä pikkupaikkakunnan tyttö rakastuu vaaralliseen mutta niin kovin komeaan vampyyripoikaan. Suhdetta vaikeuttavat luonnollisesti monenlaiset ongelmat, joista erikoisuutena mainittakoon toinen kilpakosija, joka sattuu olemaan vampyyri hänkin - ja vieläpä verisukulainen (hah hah). "Vampyyripäiväkirjat" on melko tympeää eikä edes kovin hyvin kirjoitettua viihdettä teini-ikäisille. Kliseinen juoni vaivaa jonkin verran, mutta sitäkin suurimmaksi ongelmaksi koin päähenkilö-Elenan vastenmielisyyden - nuortenkirjassa törmää harvemmin yhtä tympeään sankaritarmölliin, ja toivoa sopii että myöhemmissä osissa kyse on juuri hänen kasvustaan ihmisenä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Korpinmusta

L. J. Smith Julkaistu: joulukuu 14, 2010
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, nuoret
Avainsanat: tv-sarja, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Joel Kontro. Sidottu.

Rakkaus on hengenvaarallista Vampyyrisarjojen kulttiklassikko viimeinkin suomeksi

Suosittu Elena tapaa koulussa mystisen Stefanin ja tietää olevansa mennyttä. Kohtalokkaan rakkauden myötä paha hiipii Fell´s Churchin pikkukaupunkiin. Myös Stefanin kostonhaluinen veli Damon ilmestyy ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Sielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Uusi aika 2: Varjosielut (Vampyyripäiväkirjat, #6)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376