Kirja-arvio: Mort

Kirjoittanut Luinwen - 5.0

Mort on yksi niitä kirjoja, joita nuorempana tuli luettua useaan kertaan. Nyt kun vanhemmalla iällä tuli luettua se uudelleen, kyllä sen huomaa, miksi tämä silloin pentuna vaikutti niin hyvältä kirjalta. Se on hyvä kirja. Edelleen. Eniten hämmästystä aiheutti suomennos. Suomentaja on tietysti eri kuin uudemmissa Kiekkomaailma-kirjoissa ja siksi monet hyvin vakiintuneet termit ovat tässä suomennoksessa vähän erilaisia. Kuten se, että kaikki velhot ovat vähättelevästi "taikureita" ja että Umpiulottuvuudet ovat Tietymättömät Tyrmät ja niin edelleen. Pikkuasioita, mutta olisi silti hauska nähdä joskus uusi, päivitetty suomennos Mortista. Kirjan juoni etenee kuin höyryjuna ja todellakin kaappaa mukaansa. Tylsää hetkeä ei ole ja missään vaiheessa silmä ei ala hyppiä rivien yli. Kuolema on yksi Terry Pratchettin syvällisimmistä ja kiehtovimmista hahmoista, ja juuri tässä kirjassa hän ehkä on syvällisimmillään. Todellakin lukemisen arvoinen kirja. Toisenkin kerran.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Mort

Terry Pratchett Julkaistu: 1994
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Margit Salmenoja. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 1994. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2002. Nidottu.

Velmu scifi- ja fantasiaparodia – Kiekkomaailman kronikka jatkuu!

Varakkaan tuntuinen joskin kovin luiseva herrasmies palkkaa nuoren Mortin oppipojakseen pestuumarkkinoilta. Eipä poika arvaa tekevänsä oppisopimuksen itsensä Kuoleman kanssa...

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansa (Mahtavat 12, #2)Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Täyttä höyryä (Kiekkomaailma, #34)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)
Paikalla 37 vierailijaa
Uusin jäsen: touko kumpulainen
Jäseniä yhteensä: 9327