Welman tytöt (Syysmaa #1) - Anu Holopainen5

Kirja-arvio :: Welman tytöt

Kirjoittanut LonelyDiamond

Tarina ja henkilöhahmot ovat mitä ovat, mutta lukiessani kiinnitin huomiota kauniiseen kuvailuun. Yllätyin positiivisesti, sillä suhtaudun hyvin skeptisesti suomalaiseen fantasiakirjallisuuteen. Kirja oli kyllä viihdyttävä, ei missään tapauksessa tylsä, mutta syvällisemmät tunteet ja ajatukset jäivät saavuttamatta. En suoranaisesti suosittele kirjaa, mutta sen voi lukea tylsien iltojen viihdykkeeksi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Welman tytöt

Kannen kuva: Jody A. Lee. Sidottu.

Mahtava uusi fantasiasarja varttuneille nuorille!

Adaira, kirjailija Banukin 17-vuotias tytär, saa tuta kovemman kautta Syysmaan ankarat elämänlait isän päättäessä naittaa hänet Samak Tietävälle, joka on irstas, pahamaineinen ja jo yhden vaimon loppuun kuluttanut mies. Tytön itkuinen kapina ei auta, vaan vaunut lähtevät kuljettamaan häntä kohti Samakin kartanoa. Rosvojoukko hyökkää kuitenkin matkalaisten kimppuun, ja Adaira kuljetetaan silmät sidottuina tuntemattomaan Varjolinnaan, missä pitää majaansa syysmaalaisen yhteiskunnan miesvaltaa vastaan kapinoiva naisjoukko – viisi uhmakasta, opinhaluista ja aseenkäyttötaitoista lainsuojatonta johtajanaan voimakastahtoinen Welma.

Nopeasti Adairalle selviää, että naiset ovat Villipihlajan, vanhan kielletyn naisten jumalan, palvojia. Adairakin saa Villipihlajalta salaisen lahjan, joka pelastaa hänet varmalta kiinnijoutumiselta naisten liikkuessa valepuvussa muiden ihmisten joukossa. Ratkaiseva käänne yhteisön elämässä tapahtuu, kun Adairan korviin kantautuu tieto, että Banuk aikoo antaa Samakille vaimoksi Adairan nuoremman sisaren Nenean.

Anu Holopainen on nuorten fantasiafriikkien suosikiksi noussut kirjailija, joka on saanut kiitosta erityisesti Pohjoistuulten maahan sijoittuvasta kirjasarjastaan. Nyt alkavan Syysmaa-sarjan kohderyhmänä ovat hieman varttuneemmat lukijat – imuun joutuu heti ensimmäisessä osassa!