Kirja-arvio: Kohtalon miekka

Kirjoittanut Jossu89 - 5.0

Edellisen osan, Viimeinen toivomus, aikana en oikein lämmennyt novelli-rakenteelle, mutta tätä lukiessa se ei enää häirinnyt. En tiedä vaikuttiko siihen se, että Viimeisen toivomuksen ahmin muutamassa päivässä, kun taas tätä luin vähitellen novelli kerrallaan. Toisaalta Kohtalon miekassa novellit olivat lähemmin sidottu toisiinsa ja tarina tuntui etenevän myös novellien välillä jonkin verran. Edelleen pidän tässä sarjassa erityisesti siitä, kuinka siinä käytetään tuttuja satuja hiukan eri muodossa. Tässä kirjassa selitettiin myös, että satujen meidän tuntema muoto on syntynyt siitä kuinka bardit ja muut runoilijat ovat hiukan romantisoineet juttuja siitä mitä oikeasti sattui. Esimerkkinä voisi olla se satu, missä 12 veljestä muuttuu joutseniksi ja heidän siskonsa täytyy tehdä heille nokkosesta paidat purkaakseen lumouksen. Tämän kirjan mukaan veljeksiä oli vain yksi ja hänkin muuttui merimetsoksi eikä joutseneksi. Kohtalon miekka oli mielestäni parempi kuin Viimeinen toivomus. Se on hiukan synkempi, mutta siinä on useita hauskoja hetkiä. Geraltin tuntemuksiinkin pääsi tässä osassa ehkä vielä paremmin sisälle. Ennen kahta viimeistä novellia kirjan arvosana keikkui 4 tienoilla, mutta novellit Kohtalon miekka ja varsinkin Jotain enemmän olivat niin mahtavia, että ne nostavat arvosanaa. Vaikuttaa siltä, että Noituri-sarja on kovaa vauhtia kohoamassa suosikkieni joukkoon.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kohtalon miekka

Andrzej Sapkowski Julkaistu: elokuu 4, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: tähtifantasia-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkinto 2012.

”Kohtalon miekassa on kaksi terää. Toinen niistä olet sinä.”

Hän ei ole vaeltava ritari eikä kylmä ja aivoton tappaja. Geralt Rivialainen on noituri, palkkasoturi. Hän saa maksun surmaamalla majatalojen takapihoilla ja sammaleisten metsien siimeksessä lymyäviä mutantteja: uhrinsa psyyken kopioivia miimikoita, helmenkalastajia ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuninkaiden viimeinen keino (Ensimmäinen laki, #3)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Narrin vaellus (Narri ja Näkijä, #2)Lohikäärmetanssi 2 (Tulen ja jään laulu, #5)Varjosielu (Pohjoisen legendat, #2)
Paikalla 41 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376