Tuliristi (Matkantekijä #5) - Diana Gabaldon6

Kirja-arvio :: Tuliristi

Kirjoittanut oksa

Mietin kauan montako tähteä tämä kirja ansaitsee. Neljä vai kolme? Sarjan ensimmäisiin osiin verrattuna tämä kirja oli hienoinen pettymys. Pakko myöntää että tarina polkee hieman paikoillaan ja vauhti on hidastunut. Oli kuitenkin ihanaa lukea kuinka Clairen ja Jamien tarina jatkuu. Jännitystä ja yllätyksiä kuitenkin on! Ja vaikka tämä sai minulta vain kolme tähteä niin ne ovatkin Gabaldonin mittapuun mukaan, kiilaa silti siis TODELLA monien muiden kirjojen edelle!:)

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Tuliristi

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Anuirmeli Sallamo-Lavi. Kannen kuva: Mika Launis. Sidottu, kansipaperi.

Eletään vuotta 1771. Yhdysvaltain vapaussota on kytemässä, ja Jamie Fraserin vaimo Claire tietää sen. Vaikka Jamie ei sitä mieluusti myöntäisikään, hänen vaimonsa tuntee tulevaisuuden pelottavan tarkkaan. Kun Amerikkaan muuttaneet skotit lähtevät kokoamaan joukkojaan tuliristin roihutessa, Claire ja Brianna saavat jälleen kerran pelätä miestensä puolesta. Selviääkö myrkkykäärmeen puremasta hengissä? Entä siitä, kun päätyy hirttoköyden jatkoksi?

Kiehtovan kertomuksen tärkeimpänä loimilankana kulkee syvä rakkaus ja alati paisuva intohimo, joka saa ajan myötä yhä uusia muotoja.

Diana Gabaldonin huippusuosittu sarja Clairesta ja tämän 1700-luvulla elävästä rakastetusta Jamie Fraserista on edennyt viidenteen jaksoon. Sarjan aikaisempien kirjojen Muukalainen, Sudenkorento, Matkantekijä ja Syysrummut lisäksi Gabaldonilta on ilmestynyt suomeksi romaani Lordin yksityisasia.