Haltijan poika (Jouni #2) - Sari Peltoniemi6

Kirja-arvio :: Haltijan poika

Kirjoittanut The Big Bad Wolf

Rento, rauhallinen jii än ee. Meneehän tämä. Mitään kovin, kovin jännittävää ei sivuille mahtunut... Suoraan sanottuna ei niin paljon mitään muutakaan. Jouni on vähän tylsähkö, mutta Saara tuntui konkreettiselta kiukuttelunsa ja eläinoikeuksiensa alla. Niin ihanan... Kipeä henkilö, teini-iän vaikeuksia ja näin päin pois. Jounin vanha ope ja isäkin ovat kumpikin myös sympaattisia. Juoni ei erikoisemmin hetkauttanut. Muutamia yksinkertaisia creepyjä kohtauksia lisäämällä Haltijan poikaan olisi saanut helpolla tuota jännityselementtiä. Ja kauhua. Shamanismi on ainut mytologia, jota ihan tosissani pelkään. Kieli ei tee erikoisempia temppuja. Hyvää se on, joo, siinä jotenkin, mutta se ei erotu tai leiki sanoilla. Luki tämä kevyesti ja nopeaa. Ihailen Peltoniemeä ihmisenä paljolti, sillä hän teki pikkuminään lähtemättömän vaikutuksen vuonna miekka ja kilpi käydessään ala-asteellani kertomassa urastaan. Silloin ilmestyneet Suomu ja Hämärän renki innostivat enemmän kuin tämä sarja. Paria kohtaa vähän venyttämällä, paria kohtaa supistamalla, muutaman kauhuelementin lisäämällä tästä olisi kyennyt muokkamaan neljän, viiden tähden kauhukirjan. Korjaus, fantasia. Fantasiaa tämä on joo, mutta minulle kauhu, koska kuten mainittu, shamanismi...

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Haltijan poika

Sidottu.

Ketä huutaa apuun, kun myrsky raivoaa, lumi upottaa ja kylmät kourat kurottuvat kohti?

Jouni on aloittanut lukion. Tavallinen Uolevi -bändi jatkaa harjoituksia ja valmistautuu halloweenkeikkaan. Sevettijärven-matkan jälkeen Jouni on lakannut nukkumasta: hän ei tarvitse enää unta. Koko syksyn hän on kulkenut yössä ja etsinyt merkkejä äidistään. Hän on kohdannut olentoja, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Suurimman yllätyksen tarjoaa kuitenkin oma sisko Saara.

Sitten tulee halloween, josta Jounia on varoitettu. Halloweenin yönä hänen ei pidä astua ulos, koska silloin ovat vainajat liikkeellä. Jännittävä seikkailu vie Jounin ja Saaran aliseen maailmaan. Löytävätkö he sieltä vastauksen haltijaäitinsä arvoitukseen?

Haltijan poika on jatkoa kirjalle Kuulen kutsun metsänpeittoon. Romaani ammentaa aineksia niin kauhutarinoista kuin kolttasaamelaisesta perinteestäkin.