Kertomuksia Maamereltä (Maameren tarinat #5) - Ursula K. Le Guin7

Kirja-arvio :: Kertomuksia Maamereltä

Kirjoittanut celeblith

Pienemmät novellit toimivat aivan hyvin. Kun aiemmissa osissa on välillä ollut ongelma keskittyä silloin kun ei tapahdu. Jokainen erillinen novelli on mielenkiintoinen, muttei välttämätön.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Kertomuksia Maamereltä

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Kristiina Rikman. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Locus-palkinto 2002.

Sisällys:

  • Esipuhe
  • Jäljittäjä (The Finder)
  • Tummaruusu ja Timantti (Darkrose and Diamond)
  • Maan ytimet (The Bones of the Earth)
  • Yläsuolla (On the High Marsh)
  • Sudenkorento (Dragonfly)
  • Kuvaus Maamerestä

Maameri... velhojen ja varjojen sirpaleinen saaristo... lohikäärmeiden ja labyrinttien sokkeloinen maailma

SAARISTOMEREN ARKISTOT OVAT AVAUTUNEET!

Kertomuksia Maamereltä sisältää viisi uutta novellia, jotka laajentavat ja selittävät neljän aikaisemman Maameri-romaanin tapahtumia ja Saaristomeren mutkikasta maailmanjärjestystä.

Aloitusnovelli Jäljittäjä valaisee Roken velhokoulun perustamista. Tummaruusu ja Timantti puolestaan on klassinen rakkaustarina, joka olisi voinut sattua koska tahansa Maameren historiassa. Maan ytimet kertoo iäkkäästä velhosta, joka joutuu taltuttamaan maanjäristyksen. Tarinassa Yläsuolla tapaamme Gedin niinä vuosina, kun hän toimi Maameren arkkimaagina. Viimeinen kertomus, Sudenkorento, tapahtuu muutama vuosi Tehanun jälkeen ja toimii siltana sarjan seuraavaan osaan, Toiseen tuuleen.

”Piirsin tätä teosta varten myös uusia maantieteellisiä karttoja, ja niitä tehdessäni löysin onnenpotkuna Havnorin arkistoista yhden todella vanhan kartan”, paljastaa Ursula K. Le Guin fantasiahermoja kutkuttavasti kirjan esipuheessa.

Tuon kartan ohella Kertomuksia Maamereltä sisältää toisenkin aarteen kaikille Maameren maailmasta kiinnostuneille: kiehtovan tietopaketin saariston kansoista, kielistä, historiasta ja magiasta.