Narrin matka (Lordi Kultainen #1) - Robin Hobb5

Kirja-arvio :: Narrin matka

Kirjoittanut celeblith

Odotin enemmän tältä trilogialta, vaikka edellisessäkin oli hieman loppupuolella innostus ja mukana pysymisongelmia. Kuninkaan salamurhaaja-trilogian luettuani jatkoin suoraan tähän, mutta tähän ensimmäiseen osaan se jäikin. Jotenkin tarina ei temmannut mukaansa. Kaksi seuraavaa osaa ovat edelleen lukematta. Ja jotenkin jäi sellainen tunne, että lunkohan tätä ensimmäistäkään ihan loppuun.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Narrin matka

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Sauli Santikko.

1. laitos: Otava, 2003. Kannen kuva: John Howe. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.
2. laitos: Otava, 2019. Seven. Kannen kuva: Jackie Morris. Nidottu.

FitzUljas Näkijä, alias Tom Mäyräviiru, on elänyt viisitoista vuotta erakkona, seuranaan vain kasvattipoikansa Onni ja sutensa Yönsilmä. Hiljainen elämä häiriintyy, kun ystävät menneisyydestä ilmestyvät yllättäen hänen syrjäiseen majaansa ja vetävät hänet mukaan etsimään Peuralinnan kadonnutta prinssiä.

Tehtävä osoittautuu monin verroin raskaammaksi ja mutkikkaammaksi kuin kukaan olisi osannut odottaa. FitzUljas on kuitenkin ainoa, joka voi pelastaa herttuakunnan poliittiselta sekasorrolta, apunaan hallitsemansa kaksi taikuuden lajia: arvostettu, kuninkaallinen Taito ja halveksittu, eläimellinen Vaisto.

Narrin matka aloittaa Robin Hobbin uuden Lordi Kultainen -sarjan, joka jatkaa upean, valtavan suositun Näkijän taru -trilogian tarinaa.