Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Azkabanin vanki oli eka lukemani Potter. En päässyt sudenpentuna juoneen mukaan erikoisen hyvin, mutta ainakin jännitin lopussa ihan tarpeeksi. Nimet sekoittuivat herkästi ja hämmensivät miniminää. Seuraavien lukukertojen aikana kuitenkin kolmososa kohosi pitkäksi aikaa suosikikseni. Uusia ajatuksia kirja ei herätä. Ehkä hiukan tätä nukkehallitusasiaa, Lucius Malfoyn kiristämiä virkamiehiä ja näin päin pois, eläinten oikeuksia. Ja Dracon idiotismi. Kaunis henkilö. Azkabanin vanki lyö pöytään kasan uusia hahmoja, jotka valloittivat sydämen ehkä syvimmin. Sirius Musta tuntui läheisemmältä vasta, kun puhuttiin miehestä Anturajalkana ja Jamesin kaverina. Jos Sirius oli näin ihana, millainen oli James? Ja sydän sirpaleina itkee susi taas jo valmiiksi kuollutta hahmoa. Snif. Vasta tässä kirjassa päästiin hiukan lähestymään Harryn vanhempiakin. Lupin sitten... Tahdon kuollakseni samanlaisen opettajan. Tai noh, rehellisesti vain tahdon Tylypahkaan. Koska opekaarti, aaveet ja... Ei biologiaa. Hehee. Mutta mutta siis, Lupin on käsittämättömän taidokas hahmo. Rento, isällinen, huolehtiva, mukava... Ja ihmissusi. Punurmion tunneilla saa aina nauraa. Tekousvainen sisäinen silmä ja ne ainaiset kalmankoirat. Aaaaaaaaaaaawesome. Entinen enkunopeni oli hitusen samanlainen. Silloin ei naurattanut. Sairaalasiivessä Kalkaroksen loppurage oli jotain niin legendaarista. "TÄMÄ LIITTYY JOTENKIN POTTERIIN!" Käsittämättömän mehukas kohtaus. Ihana Kalkaros... Miljöö on taas niin superkaunis. Tylyaho... Juoni poimuttui kivasti, kun loppukohtaus katseltiin kahteen kertaan. Leffassa ei toiminut, mutta kirjan jaksoi kelaamatta lukea. Ja voi auuuuuu, tämä on eka Potter, joka saa minut itkemään. Se hetki, kun Sirius on syytön ja Harry on lähellä saada onnellisen kodin... Hiton Kalkaros. Ja ankeuttajat. Lisää kunnioitusta suomennoksesta, ankeuttaja. Aika täsmällinen nimitys. Nerokasta. Nyyh. Ihana kirja.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Harry Potter ja Azkabanin vanki

J. K. Rowling Julkaistu: maaliskuu 6, 2000
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, bram stoker -palkinto, elokuva, ihmissudet, locus-palkinto, mythopoeic-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Jaana Kapari. Kannen kuvat: Mika Launis. Sidottu.

Bram Stoker -palkinto 1999 (nuortenkirjat), Locus-palkinto 2000 (paras fantasiaromaani), Whitbread-lastenkirjapalkinto 1999, British Book Awards 1999, FCGB-lastenkirjapalkinto 1999, Nestlé Smarties -palkinto (9–11-vuotiaat), British Book Awards 1999, The Bookseller Author of the Year 1998, Whitaker's Platinum Book Award 2001, W. H. Smith Children's Book of the Year Award, Mythopoeic-palkinto ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Heikin ja Helvin ihmeelliset seikkailutTaivasklaanin kohtalo (Soturikissat-erikoisseikkailut, #2)Devoted Souls: PeliromaaniSofia ja karhunkynsi13 lahjaa (Keijutrilogia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 78 vierailijaa
Keskiyön kyyhkynen
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325