Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Neljä viimeistä Harry Potteria liimaavat sormet kirjaan hitusen tahmeammin kuin kolme ensimmäistä. Diagnoosi on tämä, sillä jotenkin seitsemänsataa sivua tulee luettua samaassa ajassa, joka vahingossa kesti kolmeensataan... Hups. Liekehtivä pikari on yksi suosikeistani. Tai ei. On. Meillä on ikään kuin on/off-suhde. Aivan ihana juonisotku, kaikki tontut ja kyyryt ja voldet samaan pataan vain. Uskomatonta. Aaaaa. Koulussa ei nyt niin hirveästi vietetty edelleenkään aikaa, pituus johtunee pääosin koetuksista ja niihin valmistautumisesta. Vauhkomielen tunneille olisin kaivannut lisää... Ei, Vauhkomielen tunteja olisin kaivannut lisää. Anteeksiantamattomien kirouksien opettelu oli jo sinänsä mahtavaa, mutta kun ope intoutuu kiroamaan oppilaansa... !!!!! Käsittämätöntä. Ihanaa. (Uskonnonopeni on hiukan samanlainen.) Hahmona Vauhkomieli (okei, Barty Kyyry) oli niin täyttä Rowlingia. Hullu, persoonallinen ja muuten vain upea. Samaan sarjaan kuuluu Rita Luodiko, jonka syväluotaavat sonta-artikkelit pelastivat masentavan syystalvipäivän. Hän on esikuvani. Niin tuottelias, niin mielikuvituksellinen! Plus rikollinen, rekisteröimätön animaagi. Jes. Weasleyt ovat niin kaunis perhe. Sirius on kunnioitettava kummisetä. Kirjaan on upotettu niin paljon rakkautta, ettei sitä edes huomaa. Voldemortin nousu ja Harryn vastustus komennuskirousta vastaan ovat aina lumonneet minut. Juonisokkelo onnistui niin kiertymään labyrintiksi selän taakse, kylkiin ja kaulaan tiukaksi vyyhdiksi, joka raateli lukijaminän keskelle tapahtumia porttiavaimella ilman varoitusta. !!!!!!!! Rakennan kotialttarin J.K.Rowlingille. Kisailu oli ihan virkistävää vaihtelua, joskaan en oikeasti usko koetusten olleen mielenkiintoisia katsojille. Tai siis... Toinen oli kokonaan järvessä, eikä labyrinttiinkään kai niin hyvin nähnyt...? Rakastan kirjaa. Mitäs siihen lisäämään.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Harry Potter ja liekehtivä pikari

J. K. Rowling Julkaistu: helmikuu 14, 2001
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, lohikäärmeet, mythopoeic-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Jaana Kapari. Kannen kuvat: Mika Launis. Sidottu.

Hugo-palkinto 2001, Scottish Arts Council Book Award 2001, Children's Book Award (9–11-vuotiaat) 2001, Whitaker's Platinum Book Award 2001, W. H. Smith Children's Book of the Year, Mythopoeic-palkinto 2008 (lastenkirjat, koko sarja), vuonna 2019 The Guardianin listalla The 100 best books of the 21st century sijalla 97.

Harry Potter herää Likusteritiellä arvessaan tuntuvaan polttavaan ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tam kerjäläispoika (Lohikäärmeratsastaja, #1)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)Tamin tulikoe (Lohikäärmeratsastaja, #2)Kapinalliset (Talon-saaga, #2)Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455