Kirja-arvio: Matka alkaa

Kirjoittanut Heidi Kristina - 5.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Beth Reviksen Across the Universe trilogian ensimmäinen osa on sensaatiomainen seikkailu ja tarjoaa lukijalleen aivan uudenlaisen kokemuksen, matkan kohti petoksia, salaisuuksia ja huimia juonen käänteitä, jotka yllättävät vielä viimeistenkin sivujen aikana. Tällaista scifiä ei ole aikaisemmin tullut luettua ja siksi se herätti tahtomattakin tietynlaista skeptistä asennetta. Ja miten hyvin Beth Revis onnistuikaan kumoamaan kaikki ajatukset, jotka muhivat päässäni vielä joitakin sivuja aloitettuani lukemisen. Varjelus niminen alus on matkalla kohti uutta maata. Se on matkannut jo kaksisataaviisikymmentä vuotta ja kantaa valtavissa tiloissaan noin kaksituhatta ihmistä. Alusta johtaa Vanhin, jonka jalan jälkiä seuraa nuori Seuraaja. Aluksella on myös syväjäädytettyjä ihmisiä, jotka on tarkoitus herättää, kun Varjelus saapuu odotetulle planeetalle. Ihmisten seassa on uuden planeetan kehitykselle merkityksetön Amy, joka tuntemattomasta syystä herää viisikymmentä vuotta etuajassa. Amy saa huomata, ettei elämä Varjeluksella ole sellaista, mitä saattaisi kuvitella. Ihmiset määritellään "normaaliudella" ja "hulluudella". "Normaalit" eivät tunne mitään. He eivät rakasta. He eivät itke, mutta "hullut" tekevät niin. Miten Varjeluksen ihmiset sitten lisääntyvät? Nerokasta! Varjeluksella on käytössä kontrolloitu jaksotus, jonka tiettynä aikana ihmiset muuttuvat villeiksi ja eläimellisiksi. Tämän kaiken epänormaaliuden keskellä: rakkaudettomuuden, hullun lisääntymishalun, välinpitämättömyyden, salaisuuksien pyörteessä alkaa tapahtua asioita, jotka Beth Revis punoo yhtenäiseksi ja tiukaksi hämähäkin verkoksi. Ja sen kaiken keskellä kipinöivät Seuraajan vaietut tunteet. Across the Universe matkasi ehdoitta omaan sydämeeni. Rakastuin tähän kirjaan ja kirjailijan ihanaan, mutkattomaan ja salaperäiseen kirjoitustyyliin. Odotan ehdottomasti innolla, mitä trilogian kahdella seuraavalla osalla on luvassa. Odotukset ovat korkeat.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Matka alkaa

Beth Revis Julkaistu: tammikuu 2, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, romantiikka, nuoret
Avainsanat: avaruusmatkat

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Outi Järvinen. Sidottu.

Kaksi nuorta, kaksi maailmaa. Voivatko he luottaa toisiinsa – saati rakastua?

Avaruusalus Varjelus lähtee viemään tiedemiehistä ja asiantuntijoista koostuvaa retkikuntaa kohti tuntematonta. Tarkoituksena on asuttaa uusi planeetta kaukana galaksin toisella laidalla. Mukana ovat myös 300 vuodeksi syväjäädytetyt 17-vuotias Amy ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Glitch (Sensored Reality, #2)Matka tuntemattomalla planeetallaHiekkasotilaat (Routasisarukset, #2)LoppuPerijätär (Valinta-sarja, #4)
Paikalla 3 jäsentä ja 64 vierailijaa
Rauta, LordStenhammar, Eija
Uusin jäsen: ArunaK
Jäseniä yhteensä: 8759