Kirja-arvio: Jääsielu

Kirjoittanut The Big Bad Wolf - 3.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Voisi olla mielenkiintoista kuulla, mitä arviota kirja olisi saanut jos kukaan ei olisi kertonut Sonja Kinnusen ikää. "Jääsielun uskomattoman koukuttavan tarinan tekee vielä uskomattomammaksi se, että keravalainen Sonja Kinnunen on kirjoittanut sen vain 15-vuotiaana." Aaaaaaaaha. Eli kolmekymppiseltä kirjailijalta tämä olisi "vain" uskomattoman koukuttava eli suunnilleen aika mitätön teos? Kirja saa tähden lisää, koska Kinnunen on vielä nuori? Jääsielu on hyvä kirja. Se ei tarvitse kirjailijan iällä mainostamista. Se hurmaa jo itsellään. Ymmärrän joo kustantamojen rahantekotavoitteen. Mutta ärsyttää. Juoni kirjassa on tavallaan aika perinteinen. Jääsielu, jonka tuntomerkkeihin soveltuu täysin eräs hahmo. Rakkaustarina ja totta kai yllätysloppu, jossa murhaajaksi paljastuu nurkan takaa hyökkäävä henkilö. Kuitenkin, lopun murha- /itsemurhakierre jäi sykkimään rahtusen turhan kovaa. Loppu oli upea, se sopi täydellisesti hahmoihin. Surullinen joo, (Fabian sulatti sydämen täysin) mutta onnistunut ja taitava. Hahmoissa on onnistuttu. Sebastian on jokseenkin niin... Tavallaan sisäisesti hyvä, mutta liattu henkilö. Kärsivä, katkera, kaunis. Fabian on tunteellinen, pääosin positiivinen. Vienna on niin hyvä, ettei ihmismieli vain käsitä asiaa. Niin... Ainutlaatuinen. Jokaisen persoona elää paperilla ja hehkuu valoaan. Pariin otteeseen hampaat kirskahtivat toistoon, mutta säälimättömän kauniit kielikuvat ja kuvaukset kohosivat plussan puolelle. Preesens ei ihan toiminut tekstissä, maistui makuuni liian... Väärältä. Vaikka eihän sitä todella huomaa lukiessaan. Ja se taito, millä Hallstattin kylä on maalattu... Tässä kohtaa allekirjoitan takakannen. Niin säälimättömän todentuntuista, realistista ja järkyttävän kaunista. Todella kykeni näkemään kylän ja hahmot, koko maailman. Nopealukuinen, kiinnostava, viisas. Eikä kirjailijan iällä ole mitään väliä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Jääsielu

Sonja Kinnunen Julkaistu: huhtikuu 1, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: kotimainen, noidat

Ulkoasu: Marja-Leena Muukka. Sidottu.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2013.

Kuningas pelkää henkensä puolesta. Jääsieluksi kutsuttu murhaaja on tappanut jo satoja ihmisiä, aina miehiä. Kuninkaalla on syytäkin uskoa Jääsielun julmiin aikeisiin, koska se on hänen omaa lihaa ja vertaan. Taitavin palkkamurhaajista on Sebastian Eckhel. Hänen tarvitsisi vain etsiä kaltaisensa, toinen tunteeton tappaja, ja työntää miekka hänen sydämeensä muhkeaa palkkiota vastaan. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuonela (Metsän kansa, #3)Loihdittu valkeus (Shades of Magic, #3)Iso Karhujärvi (Etsijät, #2)Ruohometsän kansaKamalat kotikummitukset
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Jupe
Uusin jäsen: Jimi Vuori
Jäseniä yhteensä: 9742