Kirja-arvio: Lohikäärmelaakso

Kirjoittanut Camaro - 2.0

Kirja vastasi täysin odotuksiani. Kun tehdään nuorten kirjaa, jolle halutaan myyntiä, turvaudutaan kaikkiin myyviin aiheisiin ja yhdistetään ne. Siinä Lohikäärme laakso onnistui lähes täydellisesti. (Vain kaksoset puuttuu, toistaiseksi.) Hevoskirja, jossa hevoset on korvattu lohikäärmeillä. Punatukkainen Cara, lähes orpo (äiti kuollut ratsastus onnettomuudessa) Tallin villein lohikäärme, mutta ah niin upea. Ja tietenkin Cara sen kesyttää ja ratsastaa sillä täydellisesti, vaikka ei ole koskaan aikaisemmin ratsastanut... Hyvin tyypillinen hevoskirja. Tarina on kyllä sujuvasti kirjoitettu, mikään ei juonen lisäksi häirinnyt. Dialogit toimii, rytmitys pelaa ja tarina etenee. Veikkaisin, että tämä kerää oman lukijakuntansa 8-13-vuotiaista tyttölapsista, jotka haaveilevat Harry Potterista ja omasta villihevosesta. Tarinassahan ei varsiaisesti ole mitään vikaa, ongelma on siinä, että sen on lukenut miljoonia kertoja aikasemminkin :)
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Lohikäärmelaakso

Salamanda Drake Julkaistu: heinäkuu 25, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Aila Herronen. Kuvittanut Gilly Marklew. Nidottu.

Tervetuloa ratsutilalle – jonka talleissa on lohikäärmeitä!

Lohikäärmelaakso on Bresalsaarten kuuluisin lohikäärmetila ja -ratsastuskoulu. Ratsumestarin tytär Cara unelmoi lentämisestä, mutta saa tyytyä tallitöihin maan kamaralla. Kun toiset kiitävät taivaalla, Caran tehtävä on luoda lantaa ja punnita lohikäärmeenpoikasia. Cara tunteekin suomuselkäiset ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paluu Uppelukseen (Hukkuneiden laakso, #2)Matka MakuniaanMerirosvoilun alkeet: Hikotus kauhistus koljakala IIIVenesataman Tillinka ja meriseikkailuTarinoita Muumilaaksosta
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367