Veden alla (Veden alla #1) - Kat Falls7

Kirja-arvio :: Veden alla

Kirjoittanut satunnainen

En ihmeemmin ihastunut tähän teokseen. Se vei kyllä mukanaan ja oli ihan hyvääkin luettavaa, mutta siinäpä se sitten oli. Sen vain luki, mutta se ei herättänyt ihmeemmin ajatuksia ja myöhemmin ei tulisi mieleenkään, että lukisinko uudelleen. Ei vain saanut minua menemään mitenkään pintaa syvemmälle. Kirjan idea on kuitenkin erillainen ja toimiva. Kukapa nyt ei kiinnostuisi tulevaisuudesta, joka sijaitsisikin maan sijasta veden alla? En kuitenkaan tahdo viedä keneltäkään intoa. Lukekaa jos sille tuntuu, ei siinä mitään menetä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Veden alla

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Arja Gothóni. Ulkoasu: Terhi Haikonen. Sidottu.

Sukella suureen seikkailuun valtamerten syvyyksiin.

Valtameret ovat peittäneet alleen suuren osan mantereista, ja 16-vuotias Ty-poika on elänyt koko ikänsä meren pohjassa. Maan päälle jääneet karsastavat outoa siirtokuntaa. Huhutaan, että sen jäsenillä on ihmeellisiä kykyjä. Voiko ihmisille pinnan alla kehittyä kalojen ominaisuuksia? Uudisraivaajien elämää häiritsee yhä aggressiivisempi lainsuojattomien joukko. Ja kun Ty sitten tapaa Gemman, kovistytön maan päältä, muuttuvat hänen tutut kuvionsa kertarysäyksellä. Pian parivaljakon perässä on pahamaineinen Krottiliiga, joka kummastuttaa oudoilla kyvyillään.

Myös Ty on outo tapaus: hänellä on hämäränlahja, jollainen voi kehittyä vain koko elämänsä veden alla asuneille. Ty tekee kaikkensa pitääkseen kykynsä piilossa, sillä hän ei halua olla erilainen. Onko Ty’n kuitenkin viimein tullut aika paljastaa suurin salaisuutensa?

Veden alla on mieleenpainuva seikkailu ja rajoja rikkova rakkaustarina uudenlaisesta maailmasta. Elämä meren pohjalla muistuttaa Villiä länttä: työtä pelkäämättömien uudisraivaajien yhteisö yrittää sinnitellä lainsuojattomien ja epäoikeudenmukaisten vallanpitäjien puristuksessa.

Kirja vilisee oivaltavia ja hauskoja yksityiskohtia siitä mitä kaikkea vedenalainen maailma pitää sisällään, kalalemmikeistä rauskulauttoihin. Suuri seikkailu ja taistelut lainsuojattomien kanssa yhdistyvät teoksessa romanttisiin aineksiin.

"Veden alla on mukavasti kirjoitettu teos, joka vilisee herkullisia merenalaisen maailman yksityiskohtia. – – Falls koukuttaa lukijan yllätyksillä, jotka pitävät otteessaan loppuun saakka." – Salla Erho, Uusi Rovaniemi 15.4.2011

"Fallsin esikoisteos herättelee lukijaa elämän monimuotoisuuteen sekä siihen, että sydämen kuunteleminen voi vaikeuksista huolimatta avata oven parempaan tulevaisuuteen. Tervehenkinen ja oivaltava kertomus on suositeltavaa lukemista etenkin seikkailutarinoita kaipaaville." – Maria Loikkanen, Savon Sanomat 4.4.2011