Kirja-arvio: Lokki Joonatan

Kirjoittanut Nafisan - 3.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

"Oli aamu ja vastasyntynyt aurinko kipunoi kultana hiljaa kareilevan meren pinnalla." Näillä sanoilla alkaa klassikoksi kohonnut kirja. Joonatan on lokki, joka tekee asiat eri tavalla kuin muut lokit, se harrastaa lentämistä, toisin kuin lajitoverinsa, joille syöminen on elämän tarkoitus. Joonatanilla on tavoite olla maailman nopein lokki, joka osaa lentää taitavasti kuin haukka, muut lokit vain räpyttävät siipiään sen verran kuin on pakko kodin ja ruokapaikan välillä. Lopulta Joonatan karkotetaan yhteisöstään tämän erikoislaatuisuutensa takia. "Elämä on käsittämätöntä ja sen ainoa tarkoitus on syöminen", toteaa lokkivanhin. Joonatan elää loppuelämänsä lennellen kaukana uloimpien luotojen tuolla puolen. Teoksen keskimmäinen ja viimeinen osa ovat todella outoja, ja muutamat varsin erikoiset juonenkäänteet heittävät lukijan aivan uusiin maailmoihin. Teos sisältää paljon Raamattu viittauksia ja myös taolaista viisautta. Kirja ei ollut huono, mutta aluksi kuvittelin sen sisältävän enemmän jotain maanläheisempää kasvutarinaa, jossa muut lokit olisivat lopulta hyväksyneet Joonatanin erikoislaatuisuuden. Tarinan lukee todella nopeasti, koska ainakin vuoden 1991 painoksessa oli runsaasti valokuvia. Suosittelen Lokki Joonatania ennakkoluulottamalle seikkailijalle, joka tahtoo oppia vapaaksi, tietäen sen hinnan tai avartaa maailmankatsomustaan, eikä hämmästy erikoisaatuisista tapahtumistakaan. Heitä siis syrjään kaikki, joka on vapautesi tiellä, rajoja ei ole!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Lokki Joonatan

Richard Bach Julkaistu: 1972
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1970. Suomentanut Kaija Kauppi. 39. painos 2015. Sidottu.

Kirja lokista ja lentämisestä? Kyllä. Ja samalla paljosta muusta: elämisen riemusta, vapaudesta, itsensä toteuttamisen rajattomista mahdollisuuksista. Seikkailuretki poikkeuksellisiin elämyksiin; herkkä ja viisas kirja, joka on saanut jo miljoonia ystäviä ympäri maailmaa. Mainio lahjakirja kaiken lisäksi.

Tervetuloa Suomeen, Lokki Joonatan! Ja onnellista lentomatkaa!

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keltahampaan salaisuus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #5)Kuun merkki (Soturikissat: Tähtien enne, #4)Huono karmaVatukkatähden myrsky (Soturikissat-erikoisseikkailut, #7)Pimeyden hetki (Soturikissat, #6)
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Ville Suur-Askola
Jäseniä yhteensä: 9109