Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2) - Kerstin Gier7

Kirja-arvio :: Safiirinsini

Kirjoittanut The Big Bad Wolf

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Pidin tästä jo enemmmän kuin ensimmäisestä. (Kymmenen pisteen kysymys: Miksei Gier vain voinut kirjoittaa näitä samojen kansien sisään? Miksi oli ihan välttämättä revittävä yhtenäiseksi sopiva teksti kahtia? Miksi??? Olisin voinut antaa yhteisniteelle jo neljä tähteä. Tälle ratkaisulle en. Teiniangstia.) Gwen on naiivi hahmo, naiivi, mutta selkeä. Ihan mukava kertojanääni, ei mitenkän ylivertaisen älykäs. Lukijana en koe alemmuuskompleksia, "Olisinpa minäkin noin suuremmoinen." Gwen on inhimillinen. Gideon on edelleen häilyväinen, vaikka nyt käytökselle on jo motiivi. Jos vain saisivat sen säätämisen loppuun, niin saisimme enemmän noita suloisia kohtauksia... Murr. Vesinokkaeläin oli ihana. Ensi alkuun yllättynyt hatunnosto: "Hei, ärsyttävä sivuhenkilö ei olekaan suloinen vaan... Ärsyttävä!" Kyllähän hahmoon pian rakastui. Ihana kauhea lemmikki. Hehee. Sanavalinnoille en kykene hurraamaan. "Voi räkä." En ole kuullut kenenkään päälle kymmenvuotiaan käyttävän noin voimallista kieltä. Juonellisesti tämä oli ihan selkeästi kirjan loppupuolisko. Saatan muuttaa tätä kantaa, jos tuo kolmas räjähtää täysin käsiin eeppisellä lopputaistollaan. Jäi kutittavaan tilanteeseen. Perinteinen lopetus, Gwenin nyt vain täytyy kuolla. Ei varmana täydy. Mutta miten vain, täytyy kolmaskin lisätä lukulistalle. On häiritsevää pitää oikeasti sarjasta, josta keksii niin paljon negatiivista hiustenhalkomisvalitusta. Tämä nyt vain on niin pirteä ja iloinen ja optimistinen... Hyvän mielen kirja. Hauska. Ja edelleen ärsyttävän lyhyt.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Safiirinsini

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Riitta Virkkunen. Sidottu.

RAKKAUTTA HALKI AIKOJEN

Menneisyyteen rakastuminen ei ehkä ole lainkaan hyvä ajatus. Sen huomaa 16-vuotias Gwendolyn, jonka elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Gwendolynillä ja Gideonilla on kuitenkin muita ongelmia, kuten vaikkapa maailman pelastaminen. Tai se, kuinka oppia tanssimaan menuettia. Kumpikaan ei ole aivan yksinkertaista!

Kaiken lisäksi Gideon alkaa käyttäytyä arvoituksellisesti. Gwendolyn ei ole enää varma, mistä kaikessa on kyse, mutta hän aikoo ottaa siitä selvää. Muutoin halki aikojen kulkevasta rakkaudesta ei tule yhtään mitään.

Safiirinsini on huikean kansainvälisen menestyksen saavuttaneen trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa Rubiininpuna oli Der Spiegel -lehden bestsellerlistalla 54 viikkoa, ja trilogiaa on myyty Saksassa yli miljoona kappaletta. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 25 maahan, ja siitä on tekeillä elokuva.