Kirja-arvio: Safiirinsini

Kirjoittanut The Big Bad Wolf - 3.5

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Pidin tästä jo enemmmän kuin ensimmäisestä. (Kymmenen pisteen kysymys: Miksei Gier vain voinut kirjoittaa näitä samojen kansien sisään? Miksi oli ihan välttämättä revittävä yhtenäiseksi sopiva teksti kahtia? Miksi??? Olisin voinut antaa yhteisniteelle jo neljä tähteä. Tälle ratkaisulle en. Teiniangstia.) Gwen on naiivi hahmo, naiivi, mutta selkeä. Ihan mukava kertojanääni, ei mitenkän ylivertaisen älykäs. Lukijana en koe alemmuuskompleksia, "Olisinpa minäkin noin suuremmoinen." Gwen on inhimillinen. Gideon on edelleen häilyväinen, vaikka nyt käytökselle on jo motiivi. Jos vain saisivat sen säätämisen loppuun, niin saisimme enemmän noita suloisia kohtauksia... Murr. Vesinokkaeläin oli ihana. Ensi alkuun yllättynyt hatunnosto: "Hei, ärsyttävä sivuhenkilö ei olekaan suloinen vaan... Ärsyttävä!" Kyllähän hahmoon pian rakastui. Ihana kauhea lemmikki. Hehee. Sanavalinnoille en kykene hurraamaan. "Voi räkä." En ole kuullut kenenkään päälle kymmenvuotiaan käyttävän noin voimallista kieltä. Juonellisesti tämä oli ihan selkeästi kirjan loppupuolisko. Saatan muuttaa tätä kantaa, jos tuo kolmas räjähtää täysin käsiin eeppisellä lopputaistollaan. Jäi kutittavaan tilanteeseen. Perinteinen lopetus, Gwenin nyt vain täytyy kuolla. Ei varmana täydy. Mutta miten vain, täytyy kolmaskin lisätä lukulistalle. On häiritsevää pitää oikeasti sarjasta, josta keksii niin paljon negatiivista hiustenhalkomisvalitusta. Tämä nyt vain on niin pirteä ja iloinen ja optimistinen... Hyvän mielen kirja. Hauska. Ja edelleen ärsyttävän lyhyt.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Safiirinsini

Kerstin Gier Julkaistu: heinäkuu 30, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Riitta Virkkunen. Sidottu.

RAKKAUTTA HALKI AIKOJEN

Menneisyyteen rakastuminen ei ehkä ole lainkaan hyvä ajatus. Sen huomaa 16-vuotias Gwendolyn, jonka elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Gwendolynillä ja Gideonilla on kuitenkin muita ongelmia, kuten vaikkapa maailman pelastaminen. Tai se, kuinka oppia tanssimaan menuettia. Kumpikaan ei ole aivan yksinkertaista!

Kaiken ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tiera (Sammon vartijat, #2)Pimeä nousee (Pimeä nousee, #2)Llyrin linna (Prydainin kronikka, #3)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Kärpästyttö
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455