Rehellisesti sanottuna, Bill Linnunradan sankari on ensimmäisen osan jälkeen ollut kaikkein halvinta, mauttominta ja typerint alelaareista koluttua kioskikirjallisuutta joka ei yllä lähellekkään Jerry Cottonin tai Teräsrotan näppärää sanailua. Viidennessa osassa on kuitenkin yllättävän paljon pointtia, lähinnä sattuman kautta. Sattuinpa juuri katsomaan Alien elokuvat juuri ennen kirjan lukemista. Tämä osui nappiin kyseessä olikin ihan mainio vampyyrien planeetta ja alien parodia, kaikkine tökeröine virheineen mitä tämän tyyppisissä elokuvissa yleensä löytyy. Parempi kuin takakansi antaa odottaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi
Avainsanat: satiiri

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Pekka Markkula. Kannen kuva: Michael W. Kaluta ja Steve Fastner. Kannen suunnittelu: Kari Puikkonen. Nidottu.

BILL – täydellinen avaruussotilas; iso, vahva ja aivopesty. Hän omistaa peräti kaksi oikeaa kättä (Billin sotilastervehdys on erityisen vaikuttava) sekä jalan, joka uhkaa muuttua elefantin jalaksi. Ongelmana on löytää tarpeeksi iso kenkä, koko 46 ei todellakaan enää sovi.

BILL – täydellinen mies ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Avaruuden kauppamiehetAlamaisten elämää: Kootut satiirit 1967–1981Iron Sky: Renaten tarinaSalamanterisotaLintumyrsky
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: Sari Kalliokangas
Jäseniä yhteensä: 9373