Bill, Linnunradan sankari zombievampyyrien planeetalla (Bill – Linnunradan sankari #5) - Harry Harrison, Jack C. Haldeman II6

Rehellisesti sanottuna, Bill Linnunradan sankari on ensimmäisen osan jälkeen ollut kaikkein halvinta, mauttominta ja typerint alelaareista koluttua kioskikirjallisuutta joka ei yllä lähellekkään Jerry Cottonin tai Teräsrotan näppärää sanailua. Viidennessa osassa on kuitenkin yllättävän paljon pointtia, lähinnä sattuman kautta. Sattuinpa juuri katsomaan Alien elokuvat juuri ennen kirjan lukemista. Tämä osui nappiin kyseessä olikin ihan mainio vampyyrien planeetta ja alien parodia, kaikkine tökeröine virheineen mitä tämän tyyppisissä elokuvissa yleensä löytyy. Parempi kuin takakansi antaa odottaa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Bill, Linnunradan sankari zombievampyyrien planeetalla

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Pekka Markkula. Kannen kuva: Michael W. Kaluta ja Steve Fastner. Kannen suunnittelu: Kari Puikkonen. Nidottu.

BILL – täydellinen avaruussotilas; iso, vahva ja aivopesty. Hän omistaa peräti kaksi oikeaa kättä (Billin sotilastervehdys on erityisen vaikuttava) sekä jalan, joka uhkaa muuttua elefantin jalaksi. Ongelmana on löytää tarpeeksi iso kenkä, koko 46 ei todellakaan enää sovi.

BILL – täydellinen mies Bounty-nimiselle avaruusalukselle. Kohti Chingerin sotaa matkaavan kelpo aluksen ruokavalio osoittautuu vähemmän vaihtelevaksi ja miehistön muodostavat suoraan vankimielisairaalasta haalitut mielipuolet.

BILL, LINNUNRADAN SANKARI – hän on täällä taas, hurjempana kuin koskaan ja kohtaa nyt uransa kammottavimman vieraan elämänmuodon. Hän tekisi mitä tahansa pelastaakseen nahkansa – mutta kapina? Avaruusalus Bountylla?