Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Mahtava kirja! Lauren Oliver kirjoittama "Kuin viimeistä päivää" on yksi lempikirjoistani, ja täytyy sanoa että niin on melkein tämäkin kirja. Monesti kirjastossa tätä katselin, mutta annoin olla, mikä on hyvä juttu koska jos olisin lukenut sen silloin kun siinä oli vain ensimmäinen osa, niin olisi taas saanut odottaa muutaman vuoden, että sai loputkin osat. Nyt kun kaikki osat ovat kirjastossa päätin aloittaa ja en pettynyt. Kirjan luoma yhteiskunta oli erittäin mielenkiintoinen: maailma ilman rakkautta. Tai ei siis ilman rakkautta, mutta yhteiskunta, jossa rakkaus on sairaus, kiellettyä. Jotenkin tästä tuli mieleen Ally Condien Tarkoitettu-trilogian yhreiskunta, missä kaikki asuvat rajojen sisällä ja kaikki luottavat yhteiskuntaan, mutta myöhemmin päähenkilöt tajuavat kuinka virheellisiä yhteiskunnan säännöt ja opit ovat. Molempien ensimmäisissä kirjoissa ensin rakastutaan ja sitten toisessa mennään rajojen yli. Ja tietenkin molemmissa on tämä 'kielletty rakkaus'-teema. Alku oli hieman tylsä, kun Lena uskoi täysin parannukseen ja että yhteiskunta on täydellinen jne. mutta sitten kun hän tapasi Alexin niin sitten jutusta tuli, yllätten, mielenkiintoista! Pidin Lenan tarinasta, siitä että hänellä oli ollut vähän erilainen lapsuus, hän oli kokenut äitinsä kuoleman ja silti uskoi täydellisesti yhteiskuntaan. Lopun karkumatka oli jotenkin täydellinen: Lena köytettynä sänkyynsä ja tuntui mahdottomalta että hän pääsisi karkuun, kunnes Grace auttoi hänet irti, ikkunasta hyppääminen Alexin tultua, mahdoton karkumatka kymmenien poliisien ja vartioiden seuraamana ja lopulta rajan ylitys... yksin tosin. Rakastuin tähän sarjaan jo kirjan alkupuolella ja innolla luen jo seuraavaa osaa!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Delirium: Rakkaus on harhaa

Lauren Oliver Julkaistu: syyskuu 23, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola. Päällyksen kuva: Gustavo Marx. Alkuperäispäällyksen suunnittelu: Erin Fitzsimmons ja Hilary Zarycky. Sidottu, kansipaperi. 2. laitos: WSOY-pokkari, 2012. Nidottu.

Tulevaisuuden yhteiskunnassa yksilön valinnat koulutuksesta harrastuksiin ovat tiukasti kontrolloituja, energia säädeltyä ja rakkaus, amor deliria nervosa, julistettu pandemiaan rinnastettavaksi vakavaksi sairaudeksi. Vaikutusten eliminoimiseksi on ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Toisaalla (Jäljellä/Toisaalla, #2)Julma maaRajalla (Tarkoitettu-trilogia, #2)Nälkäpeli 1–3Tarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Jukuke
Uusin jäsen: Sari Kalliokangas
Jäseniä yhteensä: 9373