Kirja-arvio: Jääsielu

Kirjoittanut Luinwen - 2.5

Jääsielu on monin puolin hyvä kirja. Kuvailu on kaunista ja hahmoista tärkeimmät on luotu hyvin, ja heistä on helppo välittää. Kirjoittajan vähäisen kokemuksen näkee välillä tekstin rakenteesta; se ei ole aivan niin virheetöntä ja täydelliseksi veistettyä, kuin kokeneemmilla kirjailijoilla. Kaikesta huolimatta kirja on hyvä ja sen jaksaa lukea kevyesti kertaalleen. Suurin ongelma on ehkä juonessa. Punainen lanka katkeaa kirjan puolivälissä ja pysyy kateissa harmittavan pitkään. Vasta aivan lopussa punainen lanka löytyy takaisin ja viimeiset kappaleet ovatkin kirjan parhaimpia. Kumpa koko kirja olisi ollut samanlainen. Harmitus saattaa johtua osittain siitä, että ryhdyin lukemaan odottaen kiehtovaa "kissa ja hiiri" -leikkiä, jossa murhaajaa etsitään kiihtyvällä intensiteetillä. Näin ei kuitenkaan käy, vaan puolivälin jälkeen romaani uhkaa jäädä pelkkien sivujuonten verkostoksi. Loppu on kuitenkin sen verran hyvä, että se korvaa paljon. Tarinassa on myös muutamia muita pieniä yksityiskohtia, jotka hieman rikkovat tarinan maailmaa. Nimistä osa on saksalaisia; osa ei sinne päinkään. Juoneen on jäänyt omituisia, pieniä mutta silti häiritseviä aukkoja, joihin ei puututa. Hahmojen esittelyn kirjan alkumetreillä olisi voinut tehdä myös hieman paremmin; nyt hahmoja heiteltiin niin nopeaa tahtia lukijan silmille, että nimistä ja naamoista suurin osa ei jäänyt mieleen. Päähenkilö Sebastian ja tämän ystävä Fabian olivat hahmoista kaikkein parhaiten luotu. Sitten taas Vienna oli hahmona sieltä ärsyttävimmästä päästä. Erikoismaininta täytyy sanoa kirjassa löytyvistä runoista. Runot ovat todella kauniita ja hienosti tehtyjä. Pidin niistä erittäin paljon. Tässä kirjassa on paljon hyvää. Suosittelen lukemaan.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Jääsielu

Sonja Kinnunen Julkaistu: huhtikuu 1, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia
Avainsanat: kotimainen, noidat

Ulkoasu: Marja-Leena Muukka. Sidottu.

Kuvastaja-palkintoehdokas 2013.

Kuningas pelkää henkensä puolesta. Jääsieluksi kutsuttu murhaaja on tappanut jo satoja ihmisiä, aina miehiä. Kuninkaalla on syytäkin uskoa Jääsielun julmiin aikeisiin, koska se on hänen omaa lihaa ja vertaan. Taitavin palkkamurhaajista on Sebastian Eckhel. Hänen tarvitsisi vain etsiä kaltaisensa, toinen tunteeton tappaja, ja työntää miekka hänen sydämeensä muhkeaa palkkiota vastaan. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuinkas sitten kävikään? (Muumikirjat, #5)”Tarzanin tytär” AmazonaHaltiattaren tarinaLeijuva poikaGargantis (Malamanteri, #2)
Paikalla 69 vierailijaa
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739