Kirja-arvio: Reckless: Kiveen kadonnut

Kirjoittanut Eija - 4.5

Tarinan näyttämönä on peilintakamaailma, joka on synkeä, vaarallinen ja siksi niin mielenkiintoinen paikka. Vanhanaikainen keisarikunta on saanut vaikutteita omasta maailmastamme ja sieltä löytyy nykyaikaisia vekottimia mm. aseita ja junaratoja. Tarinassa hyödynnetään Grimmin satuja ja muutakin eurooppalaista tarustoa. Maailmassa kivettyneet goylit ja keisarikunnan ihmiset pitävät keskinäistä vihanpitoaan, haltiattaret punovat juoniaan ja aarteenetsijät etsivät mielikuvituksellisia asioita. Otuksissa löytyy kaikennäköistä julmuria ja hirviötä – on vesihiisiä ja loreleyita, keijuja, peukaloisia, menninkäisiä, jättiläisiä, noitia, yksisarvisia, syöjättäriä, ruskohukkia ja sen sellaisia. Mikään näistä ei ole vaaraton tuttavuus. Tarinan vahvuus onkin maailmassa ja sen hahmoissa sekä hyvin otteessaan pitävässä juonessa. Syvällinen tietämys ja tulkinta päähenkilöistä puuttuvat. Kirjan alku on vaikeahko, tarinan sisälle tuntui aluksi hankalalle päästä, mutta muutaman luvun jälkeen tarina alkoi viedä mennessään lujaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Reckless: Kiveen kadonnut

Cornelia Funke Julkaistu: kesäkuu 21, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: sadut

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Marja Kyrö. Sidottu, kansipaperi.

”Menninkäisen kengät, peukaloisen lakki, norsunluunappi, palanen vesihiiden suomunahkaa – Will oli kätkenyt Jacobin tuliaiset vuoteensa alle, ja tarinat joita veli kertoi, muuttuivat Willin mielessä saduiksi.”

Grimmin satujen henki elää! Fantasian kuningattaren uuden sarjan vahva avaus nousi heti ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle

Jacobin ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Haadeksen talo (Olympoksen sankarit, #4)Suden veli (Muinainen pimeys, #1)Gregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)Seikkailu kadonneessa kaupungissaTuomitun ruusu (Roistoakatemia, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
Kuurankukka
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563