Linnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia #2) - Justin Cronin8

Kirja-arvio :: Linnake

Kirjoittanut LongWalk

Myöskin omasta mielestäni kirja oli hieman vaikeaselkoisesti kirjoitettu. Luettuani huomasin että kirjan lopussa, ennen kiitoksia, on luetteloita joissa tiivistetysti esiteltiin kirjassa esiintyviä hahmoja, esim. "Amy Harper Bellafonte. Tyttö tyhjyydestä". Niistä olisi kaiketi voinut olla jotain apua mutta eivät pelasta osittain varsin haastavaksi muuttuvaa lukemista kun saman luvun (vai alakappaleen) sisällä saatetaan useasti vaihtaa kertojaa ja kerrottavia henkilöitä, ehkä jopa siirrytään ajassa. Ei yllä ensimmäisen osan tasolle. arvosana 3,5-4 väliltä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Linnake

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Kimmo Paukku. Graafinen suunnittelu: Mika Tuominen. Kuvamateriaali: WSOY:n kuva-arkisto, Mika Tuominen. Sidottu, kansipaperi.

"Kirjallinen supertrilleri, jonka henkilöhahmot ja juoni vievät mennessään." – The New York Times Book Review

Vuosi nolla. Luhistuvan Amerikan raunioissa kourallinen henkiinjääneitä kohtaa toisensa. Yhdessä he pyrkivät kohti turvaa vastassaan ylivoimaiset viraalit, vampyyrinkaltaiset elävät kuolleet.

Vuosi 97 jv. Vihollinen on kehittynyt, ja sillä on uusi, entistäkin synkempi päämäärä – ei pelkästään ihmiskunnan tuhoaminen vaan jotain paljon kauheampaa. Voittaakseen taistelun ihmisten vastarintaliikkeen on murtauduttava Iowan jäisille lakeuksille rakennettuun linnakekaupunkiin ja tuhottava elävien kuolleiden kaksitoista kauhistuttavaa johtajaa. Apunaan ja salaisena aseenaan heillä on iätön Amy-tyttö sekä peloton ja väsymätön soturi Alicia – molemmat puoliksi viraaleja ja puoliksi ihmisiä. Pystyvätkö hekään auttamaan viimeisiä eloonjääneitä heidän tehtävässään?

*

Justin Croninin kolmiosaisen romaanisarjan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, Amerikan mantereelle. Maailmanloppu käynnistyy kun biologinen koe riistäytyy käsistä ja irti päässyt virus muuttaa valtaosan ihmisistä vampyyrin kaltaisiksi, verenhimoisiksi pedoiksi – viraaleiksi. Viraaleja johtaa kaksitoista entistä rikollista, jotka virus on muuttanut yliluonnollisen voimakkaiksi, hirviömäisiksi olennoiksi ja joilla on telepaattinen kontrolli alaisiinsa.

Eloonjääneet onnistuvat perustamaan siirtokuntia, turvapaikkoja, joista osa tuhotaan ja osa selviytyy. Ihmiskunnan rippeet taistelevat viraaleja vastaan johtajanaan ja viimeisenä toivonaan mystinen Amy-tyttö.

Vasta myöhemmin ihmisille alkaa valjeta, että ainoa keino selviytyä on tuhota viraalien kaksitoista johtajaa.

Taistelu ihmiskunnan tulevaisuudesta kulminoituu Iowan karuissa maisemissa, Kotimaaksi kutsutussa linnakekaupungissa, jossa Guilder-niminen hirmuvaltias valmistelee viraalijohtajille lopullista turvapaikkaa.

Sarjan avausosa Ensimmäinen siirtokunta (2010) sai ihastuneen vastaanoton niin kriitikoilta kuin suureltakin yleisöltä, ja supersuosion saavuttaneen seikkailun jatko-osaa on odotettu malttamattomana.