Nälkäpeli 1–3 - Suzanne Collins9

Kirja-arvio :: Nälkäpeli 1–3

Kirjoittanut Anonymous

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tässä kirjassa oli hauskaa että, luin sitä ihan hulluna nenä kiinni sivuissa.Tässä on kaikista kirjoista arvostelu: Nälkäpeli: Kirjan alku oli kiinnostava,houkutteli lukemaan lisää.Kirjan kieli oli mutkittelevaa, ihan kuin kirja olisi tietokirja.Kunnnes pääsin kunnolla "sisälle"tekstiin, se veti minut mukaansa ja luin ja luin.On outoa, että Collins pystyy kirjoittamaan monta sivua yhdestä tunnista, kun taas viikon luonehtimiseen menee hädintuskin muutama sana.Kirja kuitenkin kiihtyi sitä mukaa mitä minun lukemis vauhtini kiihtyi.Ykkös osa loi tukevan ja vankan pohjan seuraavalle osalle. Vihan liekit... ....oli lempi kirjani trilogiassa.Sen kirjoitus oli aiempaa keveämpää ja se sai minut innostumaan nopeasti.Liekit kuvailivat kamalasti kapinaa ja sen henkeä, ja joskus pelottikin lukea kirjaa.Lempi kirjani kekseliään radan ja ihanien hahmojen takia.I love it <3 Matkija närhi Tämä oli ihana kirja, tosin hieman sekava ja en päässyt heti mukaan, mutta jatkoin sinnikkäästi puoliväliin, jossa vauhti vain kiihtyi ja lukemisesta tuli taas ihanaa.Loppu tuli liian nopeasti.Pelkäsin loppua joten säästin sivuja tarkaan.Kun loppu tulikin, ei ollut maailman loppu muttatulen kaipaamaan kirja-sarjan juonenkäänteitä.Loppu oli niin ihana että melkein itku tuli:-) Nälkäpeli oli ihana kirja näin "isonakin" versioina ja onneksi tartuin siihen:-)


Nälkäpeli 1–3

Suomentanut Helene Bützow. Sidottu. Sisältää teokset:

  • Nälkäpeli (The Hunger Games, 2008)
  • Vihan liekit (Catching Fire, 2009)
  • Matkijanärhi (Mockingjay, 2010)

TÄLTÄKÖ NÄYTTÄÄ TULEVAISUUDEN MAAILMA?

Luonnonkatastrofin kohdanneen Pohjois-Amerikan raunioista syntyy Panemin valtakunta. Sen kapinoivat kansalaiset häviävät taistelun Capitolin hallitusta vastaan. Rangaistukseksi kehitetään vuotuinen tapahtuma, nälkäpeli, jonka voittaa viimeinen hengissä selviytyjä.

16-vuotiaan Katniss Everdeenin kyvyt joutuvat koetukselle, kun hän ilmoittautuu vapaaehtoiseksi peliin yrittäessään pelastaa pikkusiskonsa. Myöhemmin Katnissilla ja hänen peliparillaan Peetalla on edessään yhä kovempia haasteita, kun tyttöä epäillään yllytyksestä kapinaan. Mikä on urhean Katnissin kohtalo, kun julmaa hallitusta uhmaava vallankumousliike nostaa päätään?

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia on ollut kansainvälinen supermenestys, jonka osia on myyty pelkästään USA:ssa yli 50 miljoonaa kappaletta ja joka on julkaistu 50 kielellä. Pelottavia tulevaisuudenkuvia väläyttelevä jännitysromaanisarja on paitsi hyytävä vertauskuva aikamme kilpailuyhteiskunnasta myös herkkä tarina nuoren rakkauden voimasta.

”Nälkäpeli on täynnä jännitystä, joka ei päästä hetkeksikään otteestaan.” – Kirjailija Stephen King

”Vihan liekit ei ainoastaan vastannut odotuksiani, se ylitti ne.” Kirjailija Stephenie Meyer

”Matkijanärhi on hieno huipennus Nälkäpelille.” – Heidi Ylitalo, Suosikki