Tyttö joka putosi Satumaan alle on aivan yhtä ihana kirja kuin edeltäjänsä. Lukeminen ei muutu missään vaiheessa tylsäksi, sillä tällä kertaa kirjassa seikkaillaan Satumaailman alta löytyvästä maailmasta, joka on aivan yhtä vinksahtanut, yksityiskohtainen ja seikkailuja täynnä kuin sen ylläkin oleva maailma. Sarjan ensimmäisessä osassa kestää vähän aikaa ennen kuin tarina pääsee kunnolla käyntiin. Tässä kirjassa sellaista ongelmaa ei ole, vaan juoni pysyy selkeänä heti alusta lähtien. Jo edellisessä kirjassa kadonnut varjo aiheuttaa ongelmia, joita Syyskuu yrittää ratkoa; samalla pelastaen niin Alimaailmaan kuin Satumaankin. Tarina on perinteinen mutta niin sen kuuluukin olla: nythän on kyseessä satu. Varsinkin tätä toista osaa lukiessa tuli vahvasti mieleen Tarina vailla loppua. Kirja on täynnä yksityiskohtia ja seikkailuja ja huimaa mielikuvitusta; silti väliin on mahtunut pohdintaa ja filosofiaa, joka riipaisee syvältä myös aikuista lukijaa. Hieno osoitus siitä, että myös lastenkirja voi olla hyvin syvällinen.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Sarianna Silvonen. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas 2013.

C. S. LEWISIN JA LEWIS CARROLLIN HENGESSÄ

Kaikki ei ole kohdallaan Satumaassa: asukkaat ovat menettäneet varjojaan ja niiden myötä taikavoimiaan. Mutta miksi? Selvittääkseen arvoituksen Syyskuun on uskaltauduttava yhä kauemmas, Satumaan alla riippuvaan ihmeelliseen, kauniiseen valtakuntaan, joka on täynnä vedestä ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Savuvuori (Etsijät, #3)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Gregor ja salaisuuksien merkit (Alismaan tarinat, #4)Louhi (Sammon vartijat, #3)
Paikalla 61 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325