Jos kaikki kirjat olisivat tämmöisiä, niin kirjastolaitos pitäisi lakkauttaa tarpeettomana, kirjakaupat polttaa maan tasalle ja kaikilta lukemista harrastavilta puhkoa silmät. Tässä päällimmäiset ja painokelpoisimmat tuntemukset Sari Luhtasen "Nymfit - Montpellierin legenda" (Gummerus, 2013) -romaanista. "Nymfit" pohjautuu samannimiseen televisiosarjaan, jonka oikeudet on tiettävästi myyty jo useampaan maahan, ja jota aletaan esittää myös meidän ruuduissamme keväällä 2014. Televisiosarjoihin tai elokuviin pohjautuvat kirjat eivät ole koskaan tehneet suurempaa vaikutusta, eikä poikkeus vahvista tälläkään kertaa sääntöä. Luhtaniemen tekstistä paistaa käsikirjoitusmaisuus läpi. Yksi ylimääräinen oikolukukerta ei sekään olisi tehnyt pahaa. "Nymfien" juoni on kokkareista kliseepuuroa. Suurempaa jännitettä ei pääse syntymään, kun kaikki on ihastuttavan ennalta-arvattavaa, niin juonen kannalta tärkeän legendan kuin ihmissuhteidenkin osalta. Loppukliimaksia yritetään kyllä saada aikaiseksi kun loppupuolella esitellään vielä muinainen pahuus, mutta sekin lässähtää kasaan, minkä uskon johtuvan siitä, ettei televisiosarjan tekijöillä ole ollut rahaa ja rahkeita erityisen näyttävälle toiminnalle. Lähes kaikkien henkilöhahmojen tärkein ominaisuus on yksiulotteisuus, ja monet sivuhahmot menevät komeasti kategoriaan "tykinruoka", joiden uhraaminen mukamas dramaattisille juonenkäänteille ei merkkaa mitään sen enempää lukijalle kuin kirjan henkilöille. Kokonaisuuden kruunaa harvinaisen tyylitön kansikuva. Varmaan tässä on yritetty luoda kotimaista True Bloodia, mutta metsään mennään niin että rytisee.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Nymfit: Montpellierin legenda

Miikko Oikkonen, Sari Luhtanen Julkaistu: syyskuu 9, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: kotimainen, tv-sarja

Sidottu, kansipaperi.

SUOMALAINEN FANTASIALEGENDA SYNTYY

Kolme nymfiä, Didi, Kati ja Nadia, elävät keskuudessamme ikuisesti nuorina, vaarallisen viettelevinä ja tuhoisan tappavina.

Nymfit ovat hengenvaarallisia miehille, mutteivät selviä hengissä ilman heitä.

Kati ja Nadia uskovat nuoren Didin olevan odotettu tarujen nymfi, joka johdattaa nymfien suvun vapauteen heidän arkivihollistensa, satyyrien vallan alta. Niinpä Didi joutuu hävittämään ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Puoliksi paha (Half Bad -trilogia, #1)Kajo (Kuura-trilogia, #2)Uusi alfa (Kissojen kesken, #6)Kapteeni Kuolio ja Juhannuskylän noitaUnienpunoja (Väki, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 19 vierailijaa
haplotus
Uusin jäsen: Ella Joku
Jäseniä yhteensä: 9320