Kirja-arvio :: Galaksin kansalainen
Galaksin kansalainen
Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Reijo Kalvas. Kansi: Susanna Koivuneva. Book Studio. Nidottu.
Yhdeksän maailman pääkaupunkiin Sargoneen saapuu orjien myyntilaiva mukanaan myös ”erä 97”, meklarin mukaan ”terve nuorimies, joka sopii lähetiksi tai makuuhuonepalvelijaksi”.
Poika on likainen, nälkiintynyt ja ilmeisen uppiniskainen. Kukaan ei halua ostaa häntä, saati sitten maksaa jotain hankinnastaan... kunnes tapahtuu jotain odottamatonta. Vanha kerjäläinen Rampa-Baslin huutaa pojan itselleen minimitaksalla.
Kerjäläis-Baslin onkin jotain aivan muuta kuin raajarikko köyhäläinen. Poika joka ilmoittaa olevansa Thorby, Suomesta, alkaa kutsua häntä ”Vaariksi”. Ja kun Vaarista aika jättää, hänen henkinen perintönsä vie pojan ympäri univerumia... hänestä tulee kunnioitettu galaksin kansalainen... jopa palvottu johtaja.
Scifin mestarin unohtumattomimpia teoksia!
Robert A. Heinlein
Robert Anson Heinlein (Yhdysvallat, 1907–1988) alkoi kirjoittamaan amerikkalaisiin science fiction -lehtiin vuonna 1939 ja pysyi tieteiskirjallisuuden kentän vaikuttajana seuraavat neljäkymmentä vuotta. Hän tunnettiin yhtenä ”kolmesta suuresta” tieteiskirjailijasta Isaac Asimovin ja Arthur C. Clarken kanssa. Heinlein sai Hugo-palkinnon seitsemän kertaa ja vuonna 1975 hänelle myönnettiin elämäntyöstään Yhdysvaltain tieteiskirjailijoiden yhdistyksen ensimmäinen suurmestaripalkinto. Heinleinin kirjoja on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.
Heinlein kasvoi Kansas Cityssä Missourissa, Yhdysvaltain ”raamattuvyöhykkeellä”, jonka käsityksiin hän otti myöhemmässä tuotannossaan kantaa. Nuorena hän myi