Joskus sitä törmää nuortenkirjoihin, jotka saavat toivomaan, että aikamatkustus olisi mahdollista. Haluaisin nimittäin palata tämä kirja mukanani takaisin vuoteen 1990, jolloin kymmenvuotias minä oli rakastanut tätä kirjaa syvästi ja antaumuksella. Alex Scarrow'n "Saalistajan aika" (Buster Nordic, 2013) on Time Riders-sarjan toinen osa, jossa Liam, Maddy ja Sal jatkavat seikkailujaan yrittäen korjata aikamatkailun aiheuttamia vääristymiä historiassa ja tulevaisuudessa. Apunaan heillä on tällä kertaa naispuolinen "robotyttö" Becks. Sarjan ensimmäisessä osassa taisteltiin plasmakivääreillä aseistautuneita natseja vastaan, joten siitä on vähän vaikea pistää paremmaksi, mutta kirjailija suoriutuu tästä hienosti marssittamalla kehään... HUIPPUÄLYKKÄITÄ DINOSAURUKSIA! Parhautta! Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja silpoutuneita ruumiinosia siis piisaa. Lisäksi loppu sisältää melkoisen yllätyksen. "Saalistajan aika" toimii jopa paremmin kuin sarjan avausosa, sillä nyt henkilöhahmoihin ja heidän aivoituksiinsa pääsee nyt paremmin sisälle. Lukijan ei vain auta pysähtyä liiaksi miettimään aikamatkustamisen logiikkaa, vaan enemmänkin keskittyä vaan nauttimaan villistä menosta ja dinosauruksista. Nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin, että sarjan suomentamista jatkettaisiin! Englanniksihan on ilmestynyt tätä kirjoittaessa jo kahdeksan osaa.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Time Riders: Saalistajan aika

Alex Scarrow Julkaistu: lokakuu 29, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, tieteisfantasia

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Laura Friman. Sidottu.

Uuden kuusiosaisen sarjan toinen osa. Liam O'Connor, Maddy Carter ja Sal Vikram olisivat kuolleita, ellei herra Foster olisi pelastanut heitä viimeisellä hetkellä onnettomuudesta ja tehnyt heistä aikamatka-agenteja.

Tässä toisessa osassa Maddy avaa vahingossa aikaikkunan väärään aikaan ja väärään paikkaan ja Liam sinkoutuu 65 miljoonan ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Matka meren alla (Valitse oma seikkailusi, #2)Eliitti (Valinta-sarja, #2)Tietokoneen vangit (Arkki Ykkönen, #1)Garalin loiset ja sota nanotekniikastaPerillä (Tarkoitettu-trilogia, #3)
Paikalla 60 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Kalliokangas
Jäseniä yhteensä: 9373