Althalus – Matka maailman ääriin - David Eddings, Leigh Eddings2

Kirja-arvio :: Althalus – Matka maailman ääriin

Kirjoittanut Fantasyfan

Luettuani runsaasti kirjaa haukkuvia arvosteluja ennen kirjan lukemista en odottanut tältä kirjalta mitään uutta, mutta silti kirjan lukeminen muodostui pettymykseksi. Samat tutut hahmot (eri nimillä ja taustoilla) ja jälleen jumalien tahdon toteuttamista. Tarina tuntui hyvin pitkältä kun hahmoista ei oikeasti enää jaksanut välittää.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Althalus – Matka maailman ääriin

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Pasi Punnonen. Kannen kuva: Geoff Taylor. Sidottu, kansipaperi.

Uusi valloittava fantasiaseikkailu Belgarionin tarun tekijältä.

Veijarimainen Althalus on kaikkea muuta kuin nuhteeton nuorukainen. Hän on aikamoinen lurjus ja huijari, jonka salaperäinen Ghend-muukalainen palkkaa varastamaan kirjan kaukaa maailman ääriltä. Althalus suostuu tehtävään ja lähtee matkaan – kähvellettyään ensin Ghendin viitan, talvihan tekee sentään tuloaan.

Talosta maailman äärellä hän löytää etsimänsä kirjan sekä puhuvan kissan. Ulospääsyä hän ei enää löydäkään – talon ulko-ovi on mystisesti kadonnut. Kuluu vuosituhat, ja toinenkin. Päästessään vihdoin ulos Althalus on oppinut lukemaan ja löytänyt kirjasta mahtavan apuneuvon – paljon mahtavamman kuin se tylppä lyömäase, jolla hän tapasi ennen muinoin taltuttaa uhrinsa. Ja asetta tarvitaan sitä voimallista vihollista vastaan, jonka hän aikoo nujertaa...