Omenmean vallanhaltija - Siiri Enoranta8

Kirja-arvio :: Omenmean vallanhaltija

Kirjoittanut Iisukka

Kirja alkoi hieman omituisesti, kun Nezin ja Ninirin vanhemmat kasvattivat heidät siemenistä ja kun he syntyivät omista nimikkopuistaan. Sitten tarina lähti kyllä aika mukavasti liikkeelle, mutta mielestäni tarina olisi saanut edetä hieman nopeammin. Muita maailmoja oli hieman liikaa, tarinaa oli hankala seurata kun samat tilanteet toistuivat ja suomentajan kieli oli liian lapsenomaista makuuni. Tarinan kirjoittajaa täytyy kehua hyvästä ideasta mutta toteutus olisi voinut olla parempikin. Kirja on kuitenkin hyvä vaikka monet asiat olivatkin niin epäuskottavia ett naurattaa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Omenmean vallanhaltija

Kansi: Sára Köteleki. Nidottu.

Finlandia Junior -palkintoehdokas 2009.

Nez ja Ninir ovat maailman parhaita ystäviä ja Omenmea on paras paikka seikkailuille. Sitä Nez vain ei tiennyt, että muitakin maailmoja on olemassa.

Kun Ninir loukkaantuu vakavasti, Nez päättää etsiä parannuskeinon. Hengenvaarallinen etsintäretki vie Nezin maailman ääriin ja pidemmällekin.

Omenmean vallanhaltija on henkeäsalpaavan kiehtova satu ystävyydestä, sisukkuudesta ja vallasta. Monitasoinen ja valloittava kertomus niin nuorille kuin aikuisillekin.

Omenmean vallanhaltija on onnistunut varhaisnuorten fantasiaromaani, täynnä perinteisen sadunkerronnan lumoa. – Vesa Sisättö, Helsingin sanomat

Tuhti lukuromaani. – Terhi Rannela, Demi

Teos on teknisesti, kirjallisesti ja kerronnallisesti selkeä, rakenne pysyy eheänä ja lukija imautuu matkaamaan maailmasta toiseen Nezin ja tämän ratsun kyydissä.– Finlandia Junior -palkintolautakunta