Aamunkoitto (Xenogenesis-trilogia #1) - Octavia E. Butler8

Kirja-arvio :: Aamunkoitto

Kirjoittanut Fantasyfan

Mitä jos syttyy viimeinen maailmansota? Kun ihmiset tappavat toisensa ja maapallon? Entä jos kohtaisimme vieraita elämänmuotoja? Ja ennen kaikkea, mitä tapahtuukaan kaikkien näiden tapahtumien jälkeen. Mitä jää jäljelle? Aamunkoitto vastaa tähän kysymykseen omalla versiollaan, mikä on varsin mukaansa tempaava, jopa lisäosien arvoinen.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Aamunkoitto

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Matti Kannosto. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu.

SCIENCE FICTIONIN HUGO- JA NEBULA- PALKINNOT VOITTANEEN OCTAVIA BUTLERIN ULOTTEIKAS JA KIEHTOVA KERTOMUS MATKASTA KOHTI UUTTA IHMISYYTTÄ.

Lumoava, voimallinen, kiihkeäsykkeinen – näin on luonnehdittu Octavia Butlerin romaania Aamunkoitto, joka on kolmiosaisen Xenogenesis-sarjan avaus.

Päähenkilöksi nousee Maassa syntynyt Lilith Lyapo, jonka kosmoksen muukalaiset, oankalit, ovat kerran pelastaneet avaruusalukselleen ydintuhon kourista.

Nyt koittaa aika, jolloin Lilithin on määrä kokeilla elämää Maan pinnalla. Mutta tällä askeleella on hintansa. Oankalit ovat DNA-keinottelijoita, heidän henkiinjäämisensä vaatii alituista geenipohjan uusimista.

He haluavat antaa ihmiselle muukalaisuutensa ja samalla ottaa ihmisyyden haltuunsa. Lilith on heidän valittunsa. Hänen täytyy synnyttää ensimmäinen uuden ajan lapsi. Päätös on tinkimätön. Onko edessä tuho vai pelastus?