Ozin kapinalliset (Ihmemaa Oz #2) - L. Frank Baum7

Kirja-arvio :: Ozin kapinalliset

Kirjoittanut Luinwen

Ei aivan yhtä hyvä kuin ensimmäinen kirja, mutta kuitenkin mukiinmenevä jatko-osa. Kirjoitustyyli on muuttunut paljon verrattuna ensimmäiseen osaan. Satumaisuutta on karsittu paljon ja kirja vaikuttaa enemmän, noh, lastenromaanilta. Hahmojen kirjavuus on yhä tallella ja hauskimmiksi hahmoiksi varmaan kohoavat juuri uudet hahmot Jaakko Kurpitsapää ja Sahapukki. Kirjan ongelma on sen juoni. Tarinassa on paljon suunnasta toiseen juoksentelua ilman sen suurempaa syytä. Loppua kohden juoni sentään vähän tiivistyy, kun sankarit ryhtyvät selvittämään, minne prinsessa Ozma oikeastaan on kadonnut. Ensimmäisessä osassa juoni oli alusta asti selvä. Dorothy eksyy satumaailmaan ja koettaa päästä sieltä pois lopulta päätyen taistelemaan pahaa noitaa vastaan. Tästä kirjasta sellainen rakenne puuttuu. Lisäksi niskakarvoja nosti pystyyn kirjan auttamattomasti vanhentunut naiskuva.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Ozin kapinalliset

Alkuteos ilmestynyt 1904.

1. laitos: Ozin maa. Otava, 1978. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.
2. laitos: Ozin kapinalliset. Art House, 2002. Suomentanut Veera Saarelainen. Kuvittanut Petri Hiltunen. Kansi: Kati Närhi. Sidottu.

Lähde mukaan Ozin lumoaviin seikkailuihin! Kirja kertoo Tip-nimisestä pojasta, joka matkaa halki Ozin taikamaan. Mukana ovat myös ensimmäisestä osasta tutut ystävämme Pelätin ja Peltimetsuri.

Tutustut kirjassa moniin Ozin klassisiin hahmoihin, joita ovat muun muassa Jaakko Kurpitsapää, kenraali Jinjur, herra Siira, vanha Mombi sekä prinsessa Ozma. Näet mikä vaikutus on ihmeellisellä elämänjauheella, joka herättää henkiin Jaakko Kurpitsapään. Sahapukin ja Pölkkypään. Olet myös paikalla, kun kuningatar vangitsee Smaragdikaupungin miehet, Tip päättää tehdä taikuuskokeita ja Mombi-velho päästää taikuutensa valloilleen.