Luolien suojatit (Maan lapset #5) - Jean M. Untinen-Auel9

Kirja-arvio :: Luolien suojatit

Kirjoittanut Nage

Ihana oli ja vaikka oli pitkä niin ei ollut paljon tylsiä kohtia vaan tarina eteni hyvin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Luolien suojatit

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Kartta: Rodica Prato. Päällyksen kuvitus: Larry Rostant. Sidottu, kansipaperi.

Maan lapset -sarjan yllättävä viides osa

Yli kymmenen vuotta on vierähtänyt Luolakarhun klaanin aloittaman menestyssarjan neljännen osan Tasangon vaeltajien ilmestymisestä. Nyt amerikansuomalainen Jean M. Untinen-Auel jatkaa eläytyvää ja elämyksellistä kerrontaansa 30 000 vuotta sitten eläneistä maan lapsista: kauniista vaaleasta Aylasta, vankoista luolakarhun klaanilaisista ja muista jääkautisen Euroopan kulkijoista.

Ayla on viimeinkin saapunut Jondalarin kotiin, zelandonien heimon yhdeksänteen luolaan. Yhteisö on paljon suurempi kuin ne, joissa Ayla on aiemmin elänyt, eikä hänen ole helppo ymmärtää kaikkia sääntöjä. Suuren ihmisryhmän ongelmat ovat myös aivan uusia. Ayla uskoo haluavansa vain asettua aloilleen ja perustaa perheen Jondalarin kanssa, mutta hänen on ensin saatava Jondalarin sukulaiset ymmärtämään, että klaanikansan jäsenetkin ovat ihmisiä. Jondalar perheineen seisoo Aylan rinnalla, mutta kaikki eivät ole yhtä valmita hyväksymään eläiminä pitämiensä klaanilaisten kasvattamaa naista.

Suurimpien ratkaisujen eteen Aylan kuitenkin joutuu tutustuessaan zelandonien uskontoon ja heidän mahtaviin tietäjiinsä. Jondalarin kansa on hvyin uskonnollista ja palvontamenoja pidetään upeissa, taianomaisissa luolissa, joiden seinille taiteilijat maalaavat näkyjään. Kun zelandonien tietäjistä suurin kutsuu Aylan opppilaakseen, Ayla haraa vastaan, mutta löytää lopulta sisältään voiman, jota ei voi vastustaa.