Ozin prinsessa (Ihmemaa Oz #3) - L. Frank Baum8

Kirja-arvio :: Ozin prinsessa

Kirjoittanut Luinwen

Parempi kuin kirjasarjan toinen osa, mutta ei ihan yllä ensimmäisen osan tasolle. Kirjan aloitus on lupaava. Jälleen Dorothy joutuu omituista reittiä omituiseen maahan ja lähtee seikkailemaan löytäen matkan varrella uusia ystäviä. Vasta sitten kun prinsessa Ozma ilmaantuu paikalle, Dorothy uhkaa pahasti jäädä pelkäksi sivuhahmoksi. Jopa siinä määrin, että päivän loppujen lopuksi pelastaa nokkela kana Ville (tai Villiina). Joka tapauksessa tarina on täynnä mielikuvitusrikkaita ja pelottaviakin yksityiskohtia, joiden parissa kyllä viihtyy.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Ozin prinsessa

Alkuteos ilmestynyt 1907.

1. laitos: Prinsessa Ozma. Otava, 1979. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.
2. laitos: Ozin prinsessa. Art House, 2002. Suomentanut Inka Parpola. Kuvittanut Petri Hiltunen. Kannen kuvat: Petri Hiltunen. Kansi: Kati Närhi. Sivunvalmistus: Sisko Honkala. Sidottu.

Myrskyävä meri kuljettaa Dorothyn, Ihmemaa Ozin sankarin, Evin taikamaahan, missä uudet, jännittävät seikkailut odottavat häntä – ja kaikkia nuoria lukijoita, jotka uskaltautuvat tähän lumoavaan fantasian maailmaan. Siellä Dorothy tapaa uusia ystäviä, kuten puhuvan kanan, Kuparimiehen ja kauniin prinsessa Ozman. Dorothy kuulee, että Evin kuningatar on lapsineen ilkeän Nomin kuninkaan vankina. Hän ottaa taikamattonsa ja lähtee ystävineen, Pelättimen, Peltimetsurin ja Pelkurileijonan kanssa pelastamaan heitä taian ja arvoitusten valtakunnasta.

Ozin prinsessa viihdyttää kaikenikäisiä lapsia huimine seikkailuineen aina kirjan yllätykselliseen loppuun saakka. Tarinan kruunaa Petri Hiltusen hieno kuvitus.