Kirja-arvio: Savijaloilla

Kirjoittanut Jackalbury - 4.0

'Savijaloilla' on taattua Pratchettia. Ankh-Morporkin Vartiosto on laajentumassa ja kehittymässä, mikä tuo tuttujen hahmojen sekaan uusia tuttavuuksia. Mielenkiintoisimmat uudet hahmot ovat naispuolinen kääpiö ja filosofinen golem. Tarinassa Lordi Vetinari on jatkuvien murhayritysten kohteena ja samaan aikaan kaupungin aatelisto aikoo perustaa kuningashuoneen uudestaan. Ihmisiä kuolee ja kaikki tuntuu kietoutuvan golemeihin ja Kuninkaalliseen Vaakunakollegioon. Tutut hahmot Vimes sekä Porkkana ja Angua saavat uusia näkökulmia, mm. Anguan menneisyyttä valotetaan. Kirja on hyvä, se vie mukanaan ja juonenkäänteet ovat yllättäviä. Kirjaa lukiessa saa nauraa monta kertaa, mutta Pratchettin tyyliin kaiken hauskuuden ja parodian keskellä tuodaan esiin myös syvällisiä filosofisia teemoja. Varsinkin golemien Kuningas tuo esiin luoja/luotu suhdetta ja samalla toiveita jotka asetetaan luomukseen. Kirja ei kuitenkaan yllä yhtä mestarilliseksi kuin jotkin muut Pratchettin kirjat. Suosittelen kirjaa aiemmat 'Vartiosto'-kirjat lukeneille, sillä se helpottaa kärryille pääsemistä. Arvosana: 8.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Savijaloilla

Terry Pratchett Julkaistu: maaliskuu 29, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby. Sidottu, kansipaperi.

Ankh-Morporkin kujat kaikuvat raskaita askelia... jossakin kaupungin sokkeloissa vaanii salamurhaaja, joka tavoittelee Lordi Vetinarin henkeä. Edes Salamurhaajien kilta ei tiedä yritteliään murhamiehen henkilöllisyyttä.

Hallitsijalla on muitakin huolenaiheita. Juonittelevat aateliset ovat murentamassa hänen valtaansa, sillä he suunnittelevat muuttavansa Ankh-Morporkin ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Muks! (Kiekkomaailma, #30)Ansa (Mahtavat 12, #2)Tonttu: Matka pimeyteenTäyttä höyryä (Kiekkomaailma, #34)Yövartiosto (Kiekkomaailma, #27)
Paikalla 25 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Joku
Jäseniä yhteensä: 9320