Kirja-arvio: Stepanin koodeksi

Kirjoittanut tiarAnon - 4.0

Stepanin koodeksi muodostaa oman mytologiansa, mutta on selvää, että paljosta ollaan velkaa lovecraftiaaniselle kauhun perinteelle. Hulluus kiiluu silmissä ja varjot tuntuvat liikkuvan. Parhaimmillaan Stepanin koodeksi aiheuttaa vilunväristyksiä ja hykertelyä, heikoimmillaan se taas toistaa itseään ja kuluneita konventioita, mikä ei kokoelman lyhyyden huomioon ottaen ole lainkaan hyvä asia. Toivon mukaan koodeksin toisessa osassa sukelletaan syvemmälle mytologiaan ja otetaan kaikki irti laajemmin ja rohkeammin; Stepanin koodeksi on ehdottomasti lukemisen arvoinen kokonaisuus, ja olisi sääli, jos avoimet mahdollisuudet jätetään tähän.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Stepanin koodeksi

Tuomas Saloranta Julkaistu: lokakuu 4, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, antologia
Avainsanat: kotimainen

Toimitus ja taitto: Tuomas Saloranta. Kansi: Arren Zherbin. Nidottu.

Sisältö:

  • Samuli Antila: Stepanin koodeksi
  • Markus Harju: Veli Frantisekin viimeinen toive
  • Tuomas Saloranta: Kirjan mahti
  • Jussi Katajala: Ääni kellarissa
  • Shimo Suntila: Rakkaudesta ... (lisää)
  • Mixu Lauronen: Veli Adolphuksen tunnustus
  • Heikki Nevala: Suruntuoja
  • Anne Leinonen: Kirje Helenille
  • Boris Hurtta: Rosy Luxenburgové 3
  • Tarja Sipiläinen: Murretut

Mystinen kirja löydetään böömiläisestä hopeakaivoksesta 1400-luvulla, hussilaissotien jälkimainingeissa. Se toimitetaan jesuiittakollegiolle, jonka johtajan mukaan se saa nimekseen Stepanin koodeksi. Seuraavien vuosisatojen aikana Stepanin koodeksi kiehtoo ihmisten mieliä – oppineet tutkivat sen saloja, kirkonmiehet pyrkivät tuhoamaan sen sivuilta versovan pahuuden, keräilijät hamuavat sitä kokoelmiinsa ja ahneuden valtaan joutuneet yrittävät hyötyä sen voimista. Mutta koodeksilla tuntuu olevan oma tahtonsa, ja se kylvää ympärilleen tuhoa, hulluutta ja kuolemaa.

Tässä kirjassa Stepanin koodeksin vaiheista kertovat uusrahvaanomaisesta spekulatiivisesta fiktiosta (URS) tutut Samuli Antila, Markus Harju, Jussi Katajala, Mixu Lauronen, Heikki Nevala, Tuomas Saloranta, Tarja Sipiläinen ja Shimo Suntila, sekä Anne Leinonen ja Boris Hurtta.

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)UlkopuolinenTohtori Uni (Hohto, #2)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Lintuhäkki
Paikalla 59 vierailijaa
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319