Yhdyn useimpien mielipiteisiin siinä, että Atlantiskompleksi oli ehkä tylsin Artemis Fowl tähän mennessä. Jossain kohdissa kirja tuntui jotenkin raskaalta lukea, toisin kuin aiemmat Fowlit. Siitä johtuen kirja vei minulta vähän tavallista enemmän aikaa. Huumori kirjassa tuntui olevan tavattoman tiukassa. Oli kuitenkin parikin kohtaa, jossa naurahdin ihan ääneenkin. Huono kirja ei siis missään nimessä ollut. Varsinkin loppua kohti mielenkiinto kasvoi. Periaatteessa kirjan juoni oli hyvä ja Colferin tavoin kekselijäskin. Mutta jokin sen toteutuksessa ei kai sitten napannut niin lujaa kuin olisi voinut. Artemiksen sivupersoona oli kuitenkin mahtava, vaikka tavallaan jäinkin kaipaamaan normaalia viileää Artya. Ihan luettavan arvoinen kirja, mutta jätti vain jotenkin ristiriitaiset fiilikset. Voin kuitenkin sanoa suosittelevani sitä ihan yhtä lailla kuin kaikkia muitakin Fowleja. Tai ehkä sanon, että Fowlit kannattaa lukea, eikä Atlantiskompleksista lannistua!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

Eoin Colfer Julkaistu: lokakuu 13, 2010
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: keijut

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu.

ONKO ARTEMIS FOWL PARANTANUT TAPANSA?

Artemis Fowl täyttää viisitoista ja kutsuu joukon keijuja Islantiin. Hänen uusimman hankkeensa tarkoituksena on – uskokaa tai älkää – pelastaa koko maailma ilmastonmuutokselta. Keijut huomaavat Artemiksen käytöksessä muutakin outoa ja epäilevät oireiden viittaavan atlantiskompleksiin.

Sairaus iskee syyllisyytensä kanssa kamppaileviin rikollisiin, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl (Artemis Fowl, #1)Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl, #4)Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl, #5)Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl, #2)Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)
Paikalla 3 jäsentä ja 64 vierailijaa
Wanda, Iivari, Freyja
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724