Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tässäkin tapauksessa kirja on elokuvia parempi, tällä kertaa erittäin paljon. Luin Hobitin nähtyäni Smaugin autioittaman maan, ja ihastuin etenkin kohtaukseen Beornin mökissä, joka elokuvassa jätettiin aika lailla huomiotta. Tämä on aito ja alkuperäinen viaton seikkailutarina. Miljöö on loistavasti kuvailtu. Hahmopuolelta löytyvät heikkoudet, kuten naisten olemattomuus ja kääpiöiden persoonien epämääräisyys. Yksi nipotuksen aihe on Bombur, jonka pääpiirre oli vain lihavuus. Usein häntä kuvataan "paksuksi Bomburiksi", mikä on vähän tarpeetonta, kun asia on jo tullut selväksi. Kaiken kaikkiaan hieno kirja. Lopetus olisi voinut olla parempi, Smaug tapettiin liian aikaisin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin

J. R. R. Tolkien Julkaistu: 1973
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, lapset
Avainsanat: elokuva, keski-maa, lohikäärmeet

Alkuteos The Hobbit or There and Back Again ilmestynyt 1937. Ilmestynyt suomeksi ensimmäisen kerran Risto Pitkäsen suomentamana nimellä Lohikäärmevuori vuonna 1973. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentanut Panu Pekkanen.

Painostiedot Kontuwikissä.

1. laitos: WSOY, 1985. Tekijän kuvittama. 24. painos 2003. Sidottu ja nidottu versio.
2. laitos: WSOY, 2003. Kuvittanut Tove Jansson. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kepposia Keijupoukamassa (Keijut, #12)Salaoppeja, rahaa ja rakkautta: Kotimainen rikos- ja rakkausromaaniMörkövahtiJoka vanhoja muistaa (Väinämöinen, #9)Stravaganza: Salaisuuksien kaupunki (Stravaganza, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Kultasuu
Uusin jäsen: Mervi Tervo
Jäseniä yhteensä: 9553