Olen katsellut tätä risingillä suhteellisen pitkään. Kannet ovat herättäneet kiinnostusta, samoin parit arvostelut ja hyvät tähtiarviot. Ja taas, tästä kaikesta infosta huolimatta yllätyin ensinnäkin kirjan pienestä koosta ja toisekseen kirjan sijainnista kirjaston scifihökkelistä. Luetunymmärrys kunniaan. Luin tätä palasina sivu silloin, luku tällöin ja olisin voinut päästä vähän syvemmällekin tekstiin. Ihailin kielikuvia ja joitain sanoja, mutta toisinaan asiat oli selitetty vähän värittömästi. Hahmot olivat oikeastaan aika virkistävän mukavia. Vastapainoa marttyyriteineille ja vaikkei kukaan erityisesti erityisyydellään loistanut, olen iloinen mahdollisuudestani tutustua heihin. Steampunk alkoi kiinnostaa. Maailma on mielenkiintoinen ja voisin tähän genreen alkaa tutustua hiukan tarkemminkin. Etenkin lopetus (ennen taustajuttuja) oli erittäin hellyttävä ja muutenkin Kerjäläisprinsessa on hyvänmielen välipala. En kadu lukemistani, vaikka toki olisin nauttinut tästä enemmän kymmenen ikäisenä. Sääli, kun ei ollut mahdollista.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kerjäläisprinsessa

Magdalena Hai Julkaistu: elokuu 16, 2012
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, vaihtoehtohistoriasteampunk, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Sára Köteleki. Sidottu.

Huima seikkailuromaani Jules Vernen hengessä

Umbrovian prinsessa Gigin perhe on paennut vallankumousta halki Euroopan kaukaiseen Keloburgin satamakaupunkiin. Vallankaappaajat eivät kuitenkaan luovuta: perheen asuntoon heitetään pommi, ja kuningatar ja Gigin kolme siskoa siepataan. Pelastusoperaatiosta sukeutuu Gigille ja hänen parhaalle ystävälleen katupoika Henrylle hurja ja vaarallinen seikkailu, täynnä ihmissusia, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)Jukan jättiläisliskojen maassaOdin kirous (Noitien taistelu, #3)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
Thialfi, Fievre
Uusin jäsen: Anniina Kellosalo
Jäseniä yhteensä: 8879