Lumotut - Annina Holmberg6

Kirja-arvio :: Lumotut

Kirjoittanut tintti89

Kirja oli ihan luettava, ei hyvä eikä huono. Juoni oli tavallisen tylsä hyvä vs paha, eikä se tuonutkaan mitään uutta. Kirja oli joiltain osin ennalta-arvattava, joiltain ei, tosin kirjan lopun arvasi jo melkein heti kirjan alussa. Henkilöt olivat jotenkin liian täydellisiä, ihan normaalia tavista ei kirjaan mukaan mahtunut. En pitänyt kirjan kirjoitustyylistä, minä-kertoja ei ole koskaan iskenyt minuun. Lumotut on osaltaan myös aika avoin kirja, monia asioita jätettiin lukijan pääteltäväksi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Lumotut

Sidottu.

Seikkailua, mystiikkaa ja Tonavan synkkää historiaa...

Kun Miranda Aava täyttää 16 vuotta, hän saa kuulla isoisältään Miltonilta uskomattoman asian: hänen kohtalonsa on ollut syntyä Lumotuksi – valituksi. Koulutus tehtävään alkaa heti. Kumppaneina hänellä ovat 19-vuotias ranskalainen kaunotar Mikaja ja Cambridgessä opiskeleva älykkö-Minter. Miranda ottaa tehtävän vastaan ristiriitaisin tuntein, täynnä epäilyä lumousta ja omia voimiaan kohtaan. Myös kolmikon kyky toimia yhdessä on vielä näyttöä vailla.

Lumottuja on ollut olemassa ihmiskunnan aamuhämäristä ja he ovat olleet todistamassa maailman historian tärkeimpiä hetkiä – suurten taideteosten syntyä, raakoja sotia, rautaesiripun takaista arkea. Nyt Mustaltamereltä nousee uhka, joka ei tottele luonnonlakeja. Nornat, varjot, vampyyrit ja muut friikit valtaavat Eurooppaa esijoukkonaan mystiseen verhoutunut inhimillinen paha, joka Lumottujen on kohdattava sen omalla maaperällä.