Tähtiyö (Soturikissat: Uusi profetia #4) - Erin Hunter8

Kirja-arvio :: Tähtiyö

Kirjoittanut Lonely Reader

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Näistä erin hunterin soturikissoista on alkanut tulla tylsiä. Ainoa mikä pitää minut lukemassa niitä on kisojen väliset siteet ja ihastukset. On jännittävää tietää ketkä ovat yhtenä hetkenä pari ja jo toisena hetkenä eronneet. Myös salaiset ihastukset ovat kiinnostavia. Ne tuovat kirjoihin mukavaa särmää. ja onhan näissä kirjoissa muutakin joka pitää minut mukananaan. Tässäkin kirjassa Oravaliito ja vatukkakynnen väliin iskeytyy kiila. Siitä saa syyttää Haukkahallaa, vaiko onko eron syynä kuitenkin vatukkakynnen ja haukkahallan yhteinen isä. Myrskyklaanin entinen varapäälikkö Tiikerikynsi, joka kylvi tuhoa ja kaaosta metsään juonitteluillaan. Heidän lapsinaan kaikki muut näkevät heissä heidän isänsä ja pelkäävät että he anastavat vallan ja juonittelevat kaikkien kissojen päänmenoksi. Myös varissulan rakkaudentunnustus parantajaa kohtaan järkyttää heitä molempia. Mutta nyt Kissat ovat päässeet uuteen kotiin ja he joutuvat erottautua uusista ystävistään ja palata omiin klaaneihin. Pian omat klaanit etsivät itselleen sopivan paikkansa. Reviiseistä käydään kiistaa, klaanin johtajuudesta käydään kiistaa ja vielä monta asiaa puuttuu jotta koti tuntuisi heistä kodilta, Löytyvätkö puuttuvat palat vai ei? Valtataistelu on hurja. "Veri verta vuodattaa ja järven vesi punertuu". tähtiklaani opastaa heitä parhaansa mukaan heidänkin keinonsa ovat rajalliset vielä uusilla metsästysmailla. Uusissa profetioissa ei kyse ole enää tulitähdestä vaan niistä kuudesta kissasta jotka vaelsivat mäyrän luokse ja toivat klaanit uuteen kotiin. Vaikka heitä onkin nyt vain neljä, he silti ovat yhä kuuden piiri/ryhmä. kuitenkin pääosassa on edelleen myrskyklaani ja hyvä niin koska jos kaikkia eri klaaneja kuvailtaisiin vähän väliä menisi jo sekaisin. hyvä kirja ja kirjastosta tarttuu yhä mukaan luettavaksi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Black Friday: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kirjoista koodilla BLACK21 (voimassa 28.11.2021 saakka)

Tähtiyö

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Nana Sironen. Sidottu.

»Ennen rauhan aikaa veri verta vuodattaa ja järven vesi punertuu…»

Soturikissaklaanit ovat pitkän taivalluksensa jälkeen viimein löytäneet uuden paikan, johon asettua asumaan. Ensimmäiseksi ne etsivät kaikille klaaneille leirit ja perustavat reviirit. Kaikkein tärkeintä on löytää vastine Kuukivelle – paikka, jossa klaanit saavat yhteyden Tähtiklaaniin.

Moni hautoo kuitenkin pahaenteisiä suunnitelmia. Kuka voittaa Tuuliklaanin valtataistelun? Mitä tapahtuu Vatukkakynnen ja Haukkahallan välillä? Kissat alkavat ymmärtää, että uudessa kotimetsässä vaanivat ulkopuoliset uhat eivät ehkä olekaan yhtä vaarallisia kuin klaanien sisäiset…

Uusi profetia on toinen soturikissojen seikkailuista kertova sarja. Tähtiyö on Uusi profetia -sarjan neljäs osa.