Kirja-arvio: Genesis

Kirjoittanut Kirjaneito - 5.0

Voi luoja. Voisinko mitenkään palauttaa aivojeni oletusasetukset? Minusta tuntuu kuin jokainen aivosoluni olisi käännetty ympäri, sitä olisi ravistettu eikä mikään olisi vielä palautunut ennalleen. Syyllinen on helppo löytää, sillä Bernard Beckettin Genesis on todella ainutlaatuinen kirja joka sekoitti päänuppini ja pahasti. Genesis on hyvin ainutlaatuinen kirja jonka kaltaista en ole koskaan ennen lukenut. Sitä on vaikea kategorisoida ja lukiessa on mahdoton arvata mitä tapahtuu. Aina kun kuvittelin saaneeni otteen kirjasta, minulta vedettiin matto jalkojen alta ja jouduin kyseenalaistamaan melkein kaiken. Puhumattakaan kirjan lopusta joka oli jotain yllättävää, koskettavaa ja järkyttävää. Luettuani Genesiksen loppuun istuin muutaman minuutin paikallani ja vain tuijotin kirjan kantta. En osannut prosessoida sitä mitä olin juuri tullut lukeneeksi. Bernard Beckett oli vielä aivan viime hetkilläkin kääntänyt kaiken ylösalaisin ja räjäyttänyt oletukseni taivaan tuuliin. Genesis on myös hyvin lyhyt kirja, vain 164 sivua pitkä. Etukäteen pelkäsin kirjan jäävän hiukan liian ohueksi lukukokemukseksi, sillä "eihän alle 200 sivuun voi millään laittaa tarpeeksi tarinaa". Hah, hah, mikä idiootti olinkaan. Tuohon sivumäärään pystyy hyvinkin ahtamaan aivan kaiken tarpeellisen, ei yhtään liikaa eikä yhtään liian vähän. Kirja on täydellinen juuri sellaisena kuin se on ja vaikka lukeminen oli sivumäärän vuoksi nopeaa, se ei tuntunut siltä. Genesis on pidempi kirja, kuin 300 sivuiset hömppäromaanit, se vaatii hitaampaa lukemista ajatuksen kanssa. Genesistä ei voi vain lukaista, kohauttaa olkiaan ja jatkaa seuraavaan kirjaan miettimättä edes hiukan.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Genesis

Bernard Beckett Julkaistu: heinäkuu 11, 2009
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiutopia, nuoret
Avainsanat: ydinsota

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Kaisa Kattelus. Taitto: Sisko Honkala. Kansisuunnittelu: Eevaliisa Rusanen. Etukannen kuva: W. H. Chong. Sidottu, kansipaperi.

Utopia tulevaisuuden yhteiskunnasta

Mitä on olla ihminen? Mikä on sielu, entä tietoisuus? Jos tekoäly kehitettäisiin huippuunsa, mikä asema inhimillisyydelle jäisi?

Eletään 2000-luvun loppua. Yksinäinen saarivaltio on selvinnyt hengissä suurvaltasotien ja kulkutautien tuhoamassa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Atomivene AaveSuomalaisen lentäjän tarinaPoikkeustilaAvaruuden armoilla (Mikrosarja, #1)Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 62 vierailijaa
Eija, FreakyMike
Uusin jäsen: Marjut Järvinen
Jäseniä yhteensä: 9326