Tulikaste (The Witcher – Noituri #5) - Andrzej Sapkowski10

Kirja-arvio :: Tulikaste

Kirjoittanut Bensku

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Omasta mielestäni yksi parhaista Noitureista, seuraavaa osaa odotellessa. Varasin tämän kirjastosta kuukausia ennen ilmestymistä ja kannatti kyllä tehdä niin. Cirin etsintä tuntuu olevan koko kirjan päämäärä, mutta siinä ei kuitenkaan kovin pitkälle vielä tässä osassa. Sensijaan uusia päähenkilöitä tulee oikein urakalla, peräti kaksi näin myöhään sarjassa. Kieli on sujuvaa ja suomennos erittäin hyvä, edelleen. Tätä kirjaa en tule lukemaan ikinä englanniksi, kiitos suomentajan. Seuraavaa osaa odotellessa...

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Tulikaste

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Kulttimaineeseen noussut saaga jatkuu

Mellakkaan päättyneessä Thaneddin velhokokouksessa pahoin loukkaantunut noituri Geralt toipuu Brokilonin metsässä dryadien hoivissa, kun hän saa kuulla, että Nilfgaardin keisari on siepannut hänen kasvattityttärensä, prinsessa Cirin, ja aikoo naida hänet.

Uskollinen bardi Valvatti ja rivakka metsästäjänainen Milva kumppaneinaan Geralt lähtee vaiheikkaalle matkalle kohti vihollisen valtakuntaa etsimään Cintran kuningashuoneen ainoaa perillistä.

Samaan aikaan naispuoliset velhot punovat juoniaan taikuuden tulevaisuuden pelastamiseksi ja sota riehuu raivokkaana joka suunnassa. Mutta missä on oikeasti Ciri, jota kaikki tahot tuntuvat tavoittelevan?

Eurooppalaisen nykyfantasian merkkipaaluihin kuuluva, kriitikoiden ylistämä, lukijoiden rakastama ja moninkertaisesti palkittu Noituri-sarja jatkuu viidennessä kirjassaan yhtä säväyttävän maanläheisenä ja purevan hauskana kuin edelliset osat.