Kehä - Sean Stewart8

Kirja-arvio :: Kehä

Kirjoittanut Dark Clark

Tämä kirja on niitä ristiriitaisia teoksia joista ei oikein osaa muodostaa kunnollista mielipidettä. Ensinnäkin jos joku etsii täydellistä vastakohtaa kaikkivoiville sapelinkalistelija -päähenkilöille, niin Kehä on oikea opus. Will Kennedy on työtön, vaimon jättämä, tyttärensä säälimä kaljuuntuva surkimus, jonka elämä on mennyt pahan kerran ojaan. Willillä on kuitenkin yksi erikoiskyky: hän osaa nähdä kuolleita. Tarina alkaa, kun Willin serkku pyytää häntä häätämään autotallissaan olevan kuolleen tytön aaveen. Tästä alkaneen ketjureaktion johdosta Willin mielenterveyskin alkaa heiketä... Varsinaista juonta ei ole, sivujuonet poukkoilevat hivenen hajanaisesti edestakaisin, mutta tiivistä juonikulkua en Kehään suosittelisikaan. Parempi näin. Plussaa myös monipuoliset ja uskottavat hahmot.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Kehä

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Sidottu, kansipaperi.

Nebula-palkintoehdokas 2004, World Fantasy -palkintoehdokas 2005.

Urbaani fantasiaromaani Teksasista, aaveista ja täydellisistä pop-kappaleista

Joskus ihmistä vainotaan todella hyvästä syystä.

William ”Dead” Kennedyllä on ongelmia. Hän on 32-vuotias kaljuuntuva entinen punkkari ja yhä rakastunut ex-vaimoonsa. Hän on taas saanut potkut, hänen asuntonsa ilmastointi on rikki, radiosta ei koskaan tule hyvää musiikkia ja hänen 12-vuotias tyttärensä ei usko isänsä pystyvän huolehtimaan itsestään. Kun Willin serkku soittaa aamuyöllä pyytäen apua autotallissa kummittelevan kuolleen tytön karkottamisessa, homma haiskahtaa helpolta rahalta. Suvun ollessa kyseessä mikään ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista.

Erityisesti Willin kuolleet sukulaiset tuntuvat kaikki haluavan hänestä jotakin.

Kanadalais-amerikkalainen Sean Stewart (s. 1965) on tämän hetken arvostetuimpia modernin fantasian kirjoittajia, ja hänen suosionsa on kasavanut jokaisen teoksen myötä. Stewart kirjoittaa lumoavia, lempeän mustan huumorin sävyttämiä kertomuksia, joissa ainutlaatuinen maaginen realismi sekoittuu terävään arkitodellisuuden havainnointiin. Hänen tuotantonsa käsittää kahdeksan romaania, ja hän on voittanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, mm. arvostetun World Fantasy Awardin. Kehä on Stewartin ensimmäinen suomennettu romaani.

”Sean Stewartin urbaani fantasia on täydellinen yhdistelmä kirottua menneisyyttä ja vainottua nykyhetkeä, klassisia kauhutarinoita ja virkistävän tuoretta ilmaisua.” – Washington Post