Yliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa käsittää H. P. Lovecraftin esseen kauhukirjallisuuden historiasta aina 1700-luvulta 1920-luvulle saakka. Varhaisessa kauhukirjallisuudessa ajan hengen mukaisesti tarinat sisältävät kauhun ohella sentimentaalisuutta ja romansseja. Lovecraft kritisoi juurikin näitä piirteitä monissa muuten ihailemissaan teoksissa. Tätä tietokirjaa voi suositella kaikille kauhukirjallisuudesta ja sen historiasta kiinnostuneille ja se soveltuu hyvin myös aloitteleville kauhukirjallisuuden harrastajille sillä se tarjoaa paljon kauhun perusteosten lukuvinkkejä vuosien varrelta. Mikä tekee kirjasta merkittävän suomalaisille ja suomeksi lukeville on toimittaja Juri Nummelinin kattava tietopaketti kirjan lopussa, jossa esitellään artikkelissa esiintyneiden teosten suomennokset ja lähteet. Esitellyistä teoksista suomennoksia onkin ilmestynyt kohtuullisesi. Niin kuin kaikki tietokirjat jossain määrin vanhentuvat, niin on käynyt tällekin, sillä suomennoksen ilmestymisen jälkeen artikkelissa esitellyistä teoksista on tulossa/tullut useita suomennoksia lisää.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Yliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa

H. P. Lovecraft Julkaistu: lokakuu 5, 2013
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus

Alkuteos ilmestynyt lehdessä 1927. Uusi laitos 1933–34. Suomentanut Juri Nummelin. Nidottu.

"Ihmiskunnan vanhin ja voimakkain tunne on pelko, ja pelon vanhin ja voimakkain muoto on tuntemattoman pelko."

Pitkässä esseessään Yliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa H. P. Lovecraft kuvailee kauhukirjallisuuden historiaa aina ihmiskunnan alkuajoista saakka.

Howard ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Samanaikaisuuksia: Kansainvälisiä näköaloja vuoden 1911 maailmaan (Turun yliopisto, Yleinen historia, #2)Ulkomaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoitaKotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita 10 (Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita, #10)Lisää sotaa, sutinaa ja seikkailujaUlkomaisia nuorten tieteis- ja fantasiakirjailijoita
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Irma Niemiaho
Jäseniä yhteensä: 8737