Kirja-arvio: Smaragdiatlas

Kirjoittanut Jenni M - 2.0

Takakansi lupaili jotain Potterien henkistä - jotain josta nauttisi sekä kohderyhmä, eli esiteinit, että vanhempi yleisö. Metikköönhän se vaikutelma sitten meni, tämä on selkeästi tarkoitettu nuorille, ehkä jopa enemmän pojille tai poikatytöille. Kirjassa on muutama melko raju kohtaus, mutta kirjoitustyyli vaikuttaa siltä, kuin kirjailijakin olisi ollut kirjoittaessaan teini, tai sitten suomennoksessa on toivomisen varaa sanavalintojen puolesta. Aikuiset hahmot eivät ole uskottavia aikuisia, päähenkilöt ovat enimmäkseen ärsyttäviä ja heillä on vain pari omaa luonteenpiirrettä. Kerronta on yksinkertaista (ja yksinkertaistettua) ja täyteenahdettua, eikä hahmojen johtopäätöksille ole mitään perustetta. Taustalla kuitenkin on hyvä idea, harmi ettei sitä ole osattu esittää hyvin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Smaragdiatlas

John Stephens Julkaistu: syyskuu 13, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Kaisa Kattelus. Sidottu, kansipaperi.

Eräänä kylmänä talvi-iltana kolme sisarusta tempaistaan kodin lämmöstä yön selkään...

Kate, Michael ja Emma ovat kiertäneet kymmenen vuoden ajan orpokodista toiseen mutta eivät vieläkään tiedä, miksi heidät erotettiin vanhemmistaan. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun sisarukset päätyvät salaperäiseen Cambridge Fallsin pikkukaupunkiin ja löytävät ikivanhan ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kahlittu (Yön talo, #7)Häivähdys (Väristys, #2)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Koutamäen noita (Koutamäen noita, #1)Petetty (Yön talo, #2)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455