Harry Potter ja salaisuuksien kammio (Harry Potter #2) - J. K. Rowling8

Kirja-arvio :: Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Kirjoittanut Ruusy

Kutkuttava tarina velhomaailman käänteistä ja Harryn epävarmuudesta olisiko hänet sittenkin pitänyt panna luihuseen?

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Alkuteo silmestynyt 1998. Suomentanut Jaana Kapari. Kannen kuvat: Mika Launis. Sidottu.

British Book Award for Children's Book of the Year 1998, Gold Medal 9–11 years Scottish Arts Council Children's Book Award 1999, FCBG Children's Book Award, The Bookseller Author of the Year 1998, Children's Book of the Year North East Book Award 1999, North East Scotland Book Award 1998, Mythopoeic-palkinto 2008 (lastenkirjat, koko sarja).
Guardian-lastenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 1999.

Harry Potterin ankea kesäloma Dursleyn perheen luona päättyy vauhdikkaasti, kun noitakoulusta tutut Weasleyn veljekset hakevat hänet pois lentävällä Anglialla. Ensimmäistä kertaa elämässään Harry pääsee tutustumaan oikeaan velhoperheeseen, jossa loihditaan ruokaa, luetaan eläviä taikakirjoja ja kitketään puutarhasta menninkäisiä.

Sekopäinen Dobby-tonttu on varoittanut Harrya palaamasta takaisin Tylypahkan velhojen ja noitien kouluun, mutta mikään ei saisi Harrya jäämään pois. Toinen lukuvuosi ei kuitenkaan ala Harryn ja Ron Weasleyn osalta aivan suunnitelmien mukaan. Jostain merkillisestä syystä he eivät pääse Tylypahkan pikajunan kyytiin. Kun he lopulta saapuvat kouluun, on vastaanotto kirjaimellisesti murskava. Ja pian koulussa alkaa tapahtua kummia. Miksi Harry kuulee pelottavia ääniä, joita muut eivät kuule? Seiniin ilmestyy salaperäinen teksti: Salaisuuksien kammio on avattu. Varokaa, perillisen viholliset. Mitä se oikein tarkoittaa? ihmettelevät Harry, Ron ja Hermione ja yrittävät ratkaista 50 vuotta vanhan arvoituksen. Eikä siinä kaikki – vain Harry voi kuulla hyytävän, uhkaavan äänen, joka kuiskuttaa kuolemasta läpi koulun seinien.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio on jatkoa kirjalle Harry Potter ja viisasten kivi. Kiitetyt ja palkitut Harry Potter-kirjat tarjoavat yllätyksellisiä juonenkäänteitä, hauskaa kielenkäytttöä ja herkullisia henkilöhahmoja.