Herra Huu muuttaa (Herra Huu #3) - Hannu Mäkelä10

Kirja-arvio :: Herra Huu muuttaa

Kirjoittanut Denizen

Herra Huu muuttaa on omasta mielestäni sarjan paras teos. Siinä missä toinen osa tuntui turhalta, ja lisäsi paljon henkilöitä ja taikuutta, vähentää kolmas osa näiden määrää merkittävästi, ja asettaa Herra Huun täysin uuteen ympäristöön, joka lisää mielenkiintoa huomattavasti. Kaupunki on ympäristönä vieläpä erityisen herkullinen, ottaen huomioon kuinka erakoitunut, ja kehityksestä ja kaikesta tietämätön päähenkilö on, ja sen, että aiemmin jo kävi ilmi Herra Huun kaupunkivastaisuus. Taistelut vesihanojen ja sähköhellojen kanssa ovat hauskaa luettavaa. Sarjan kirjoissa kaikissa käsitellään taikuutta hieman erilailla, ja tässä se on mielestäni parhaimmillaan. Sitä ei ole paljoa, mutta vähän, ja Herra Huu tekee sitä lähinnä enempiä miettimättä tekojaan, täysin tottuneesti. Taikakirjaa ei ole, joten kaikki on selvemmin lähtöisin Herra Huusta itsestään, tosin hänellä on mukanaan satunnaisia esineitä, joiden käyttöä hän itsekään ei yleensä ymmärrä ennen kuin on tullut käyttäneeksi. Kirjan tuomat uudet henkilöt ovat mielenkiintoisia, eikä heihin keskitytä missään vaiheessa liiaksi, annetaan enemmän tilaa Herra Huulle itselleen, kun edellisessä osassa piti jaksaa satunnaisen tuiki tavallisen lapsen kekseliäisyyttä. Kirjassa on myös vahvaa tunnelmakuvausta, ja erityisesti hienoja tässä mielessä ovat kohdat, joissa Herra Huu menee käymään meren rannassa. Myös kirjan hiiren elämää on mukava seurata. Suosittelen lukemaan.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Herra Huu muuttaa

Tekijän kuvittama. Sidottu. Satufantasia.

Kun Herra Huu eräänä päivänä katsoo ulos ikkunasta, hän ei ole uskoa silmiään. Tutut omenapuut ja Amiraali Kaljamaha laivoineen ovat kadonneet.

Pian kuuluu ovelta koputus ja merkilliset miehet alkavat kantaa Huun tavaroita muuttoautoon. Miehet selittävät, että Herra Huun talon päälle rakennetaan tie ja Huun on muutettava kerrostaloon...