Kirja-arvio: Sokeanäkö

Kirjoittanut HourglassEyes - 3.5

Ymmärrän miksi tämä on voittanut esim. Tähtivaeltajan; teksti on haasteellista ja juoni yllättävä. Ja vaikka omalla kohdallani (suuri) osa käytetystä termistöstäkin meni yli ymmärryksen, ei se estänyt kokonaisuuden tajuamista. Simppelisti sanottuna hyvää scifiä! Kirjan loppu sisältää paljon Wattsin käyttämiä/selittämiä lähteitä - joista näistäkin suurin osa menee ohi sektoriin ;) - mutta sitä yhtä joka minua jäi kiinnostamaan ei mainittu... ...joten jos jollakin on tietoa, miksi Watts nimesi aluksen vampyyrin Jukka Sarastiksi - hauska ja silmiinpistävä yksityiskohta suomalaiselle - , olisin todella kiitollinen selityksestä!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Sokeanäkö

Peter Watts Julkaistu: kesäkuu 7, 2013
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikova scifi
Avainsanat: avaruusmatkat, tähtivaeltaja-palkinto, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Kannen suunnittelu: Jussi Kaakinen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkinto 2014. Hugo-palkintoehdokas 2007, Campbell-palkintoehdokas 2007, kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-kirjat) 2007.

65 000 vierasta taivaankappaletta iskeytyy maan ilmakehään ja palaa tuhkaksi. Seuraa hiljaisuus ja maailma pidättelee henkeään, kunnes aurinkokunnan ulkoreunaa kiertävä luotain havaitsee heikon signaalin. Joku ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gunnm 9: Salemin valloitusHauskat hautajaiset: Venäläistä nykyproosaaSavupaholainen ym. kertomuksiaPunaiset skorpionitPintakuvio (Kulttuuri, #5)
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
HourglassEyes, Rinja
Uusin jäsen: netta frilander
Jäseniä yhteensä: 8864